Συγκινητικό: Ένα κοριτσάκι 2 ετών θα σωθεί από τον 10 μηνών αδελφό της

Συγκινητικό: Ένα κοριτσάκι 2 ετών θα σωθεί από τον 10 μηνών αδελφό της

Γιατί γίνονται και θαύματα

Η Seren- Rose είναι μόλις 2 ετών και πάσχει από μια εξαιρετικά σπάνια ασθένεια. Μόλις 1 στους 150 υποφέρουν από αυτή, στη Μεγάλη Βρετανία, που είναι γνωστή ως βλεννοπολυσακχαρίδωση και έχει σαν αποτέλεσμα να προκαλεί βλάβη στον εγκέφαλο αλλά και μαθησιακές δυσκολίες. Η συγκεκριμένη νόσος είναι γνωστή και ως Hurler.

Η μόνη λύση για να αντιμετωπισθεί, και όχι να θεραπευτεί εντελώς το πρόβλημα, είναι η μεταμόσχευση μυελού των οστών. Έτσι, η Sere -Rose θα μπορεί να αντιμετωπίσει την επιδείνωση του προβλήματος.

Οι γονείς της μικρής κάνοντας εξετάσεις διαπίστωσαν ότι μπορεί οι ίδιοι να μην είναι συμβατοί δότες όμως ο 10 μηνών αδελφός της Seren, Jacob Davis είναι!

KORITSAKI

Πριν καλά- καλά συμπληρώσει τον 1 χρόνο ζωής του, ο μικρός θα κάνει ένα μεγάλο θαύμα για την αδελφή του και όπως δήλωσε ο πατέρας "είμαστε συνεπαρμένοι, που ο μυελός προέρχεται από το παιδί μας και όχι από κάποιον δότη. Ο χρόνος αποκατάστασης θα είναι ταχύτερος και η πιθανότητα να είναι αποτελεσματική η μεταμόσχευση είναι μεγαλύτερη".

Η Seren διαγνώστηκε με αυτή την σπάνια πάθηση τον Δεκέμβριο του 2013. Η μικρή, τώρα, θα πρέπει να υποβληθεί σε χημειοθεραπεία πριν την επέμβαση και για 2 μήνες θα πρέπει να βρίσκεται στο νοσοκομείο σε αποστειρωμένο περιβάλλον προκειμένου να μειωθεί ο κίνδυνος κάποιας μόλυνσης.

Οι γονείς γνωρίζουν ότι το πρόβλημα δεν μπορεί να αποκατασταθεί πλήρως αλλά ελπίζουν στα καλύτερα. Όσο για τον μικρό που θα μπει σε αυτή τη διαδικασία η μητέρα του λέει ότι "έχουμε πει ότι για δυο μέρες όλο αυτό θα είναι επώδυνο αλλά μεγαλώνοντας θα ξέρει ότι προσέφερε ένα μεγάλο δώρο ζωής στην αδελφή του. Νομίζω πως όταν μεγαλώσουν θα έχουν ένα ξεχωριστό δέσιμο μεταξύ τους".