10 πράγματα που πίστευες ότι θα έχεις κάνει μέχρι τα 30 (και δεν έχεις κάνει κανένα)

Γωγώ Φούντα
10 πράγματα που πίστευες ότι θα έχεις κάνει μέχρι τα 30 (και δεν έχεις κάνει κανένα)

Λυπούμαστε που θα σας στενοχωρήσουμε, αλλά εδώ λέμε αλήθειες

Θυμάστε που όταν ήμασταν κοριτσάκια ή έφηβες, μιλούσαμε για τα 30 σαν να ήταν κάτι μακρινό το οποίο θα ερχόταν έπειτα από... αιώνες; Και θυμάστε που πάντα τα 30 ήταν κάτι, σαν όριο, για διάφορους στόχους που η καθεμιά θα έβαζε για τη ζωή της; Όλα αυτά σίγουρα τα θυμάστε, και εσείς και εμείς, αν και τελικά θα προτιμούσαμε να πάθουμε μία μίνι αμνησία στην προκειμένη. Ο λόγος; Πολύ απλά, τώρα που πλησιάζουμε, έχουμε κλείσει ή και περάσει τα ακριβοθώρητα 30, κοιτώντας πίσω και φέρνοντας στο νου, όλες αυτές τις κοτσάνες που λέγαμε ως αθώες, άλλες όχι και τόσο, 15χρονες, θέλουμε να κοπανήσουμε το κεφάλι μας στον τοίχο! Ε ναι λοιπόν: Οι στόχοι που τότε είχαμε θέσει, όχι μόνο δεν έχουν επιτευχθεί, αλλά δεν υπάρχει καν η υποψία πραγματοποίησής τους, τουλάχιστον στην επόμενη 5ετία! Εμείς λοιπόν, σε μία κρίση ειλικρίνειας και αυτογνωσίας, συγκεντρώσαμε τους 10 πιο χαρακτηριστικούς από τους στόχους αυτούς, έτσι για να δείτε, ότι δεν είστε η μόνη που άλλα έλεγε και άλλα κάνει! Α, και αν έχετε έφηβες στο περιβάλλον σας, καλό θα ήταν να τους πείτε 2 πράγματα για τη σκληρή πραγματικότητα, έτσι για να μην πάθουν αμόκ σε λίγα χρόνια από τώρα!

1. Στα 30 θα ζω στο δικό μου σπίτι: Ναι λογικό αν σκεφτεί κανείς ότι τότε δεν υπήρχε κρίση! Η πραγματικότητα όμως είναι εντελώς διαφορετική, μιας και όχι μόνο δε μένεις σε δικό σου σπίτι, αλλά έχεις ακόμα το... εφηβικό σου δωμάτιο! Ελπίζουμε χωρίς τα πόστερ του Σάκη Ρουβά ή του Leonardo Di Caprio!

2. Θα έχω πτυχίο και ένα τουλάχιστον μεταπτυχιακό: Και μετά ξύπνησες! Υπάρχουν άτομα που όντως τα έχουν αυτά αλλά είναι η εξαίρεση που επιβεβαιώνουν τον κανόνα. Η πλειοψηφία έχει κουτσοπάρει ένα πτυχίο, ενώ υπάρχουν και αρκετοί, οι οποίοι ακόμα δηλώνουν... φοιτητές! Ναι, εσύ είσαι μία από αυτούς!

3. Θα έχω μία καλή δουλειά και ένα αξιοπρεπές βιογραφικό: Τι ωραία που θα ήταν όλα αυτά να μην ήταν ψέμα. Γιατί ακόμη και τώρα που πήρες το πτυχίο σου, δουλεύεις σε καφετέρια γιατί δουλειές δεν υπάρχουν, ενώ όπου υπάρχουν ζητούν προϋπηρεσία, την οποία εσύ φυσικά δεν έχεις! Το καλό της υπόθεσης βέβαια είναι ότι έχεις δουλειά!

4. Θα έχω παντρευτεί και θα έχω κάνει 1 τουλάχιστον παιδί: Ευτυχώς που πλέον οι εποχές άλλαξαν και η ανύπαντρη 30άρα δεν θεωρείται... γεροντοκόρη! Γιατί καλά τα σκεφτόμασταν όταν ήμασταν παιδιά, αλλά στο μεταξύ δεν είχαμε υπολογίσει, ούτε τις σπουδές, ούτε τον αγώνα για να βρούμε δουλειά, ούτε τις αφραγκίες, ούτε φυσικά και τους... μη κατάλληλους, για να το πούμε ευγενικά, άντρες που θα γνωρίζαμε!

5. Θα γυμνάζομαι συστηματικά και θα προσέχω τη διατροφή μου: Ναι διότι στα 30 ούτε οι αντοχές είναι ίδιες με των 20 ούτε φυσικά και ο μεταβολισμός! Το θέμα είναι βέβαια, ότι δεν έχεις αλλάξει και τις συνήθειές σου από τότε, κάτι που σημαίνει ότι τρως απ' έξω, πέφτεις με τα μούτρα στα γλυκά, κοιμάσαι κουλές ώρες και φυσικά η μόνη σου γυμναστική είναι η εξάσκηση άνω και κάτω γνάθου! Ναι, στα υπόλοιπα προβλήματά σου ήρθαν να προστεθούν και τα ψωμάκια!

6. Θα ξέρω τι θέλω και θα το διεκδικώ: Μάντεψε... Ούτε διεκδικείς, ούτε και φυσικά έχεις την παραμικρή ιδέα για το τι θέλεις! Και κανένας άλλος βέβαια!

7. Δεν θα αναλώνομαι σε λάθος άντρες: Στην προκειμένη το θέμα δεν έχει να κάνει με την ηλικία αλλά με το χαρακτήρα. Πολύ απλά όταν ήσουν 20 και έκλαιγες για τον Κώστα, σκεφτόσουν ότι αφού ρίχνεις τόσο κλάμα τώρα, δεν μπορεί, με το χρόνο θα ανοίξει κι εσένα η τύχη σου! Βέβαια 10 χρόνια μετά, είσαι ακόμη μόνη και περνάς τον ελεύθερο χρόνο σου κάνοντας stalking στον τελευταίο άντρα που σε παράτησε και σε έκανε να νιώσεις σκουπίδι.

8. Θα βγαίνω στα καλύτερα και θα κάνω μονίμως ταξίδια: Ναι φυσικά όλοι το έχουμε πει αυτό κάποια στιγμή, αγνοώντας και πάλι την έλλειψη χρημάτν, όρεξης και χρόνου! Τι σημαίνει αυτό; Ότι εκεί που φανταζόσουν ότι θα γίνεσαι υπερπαραγωγή για να σκάσεις στο πιο in μαγαζί της πόλης, βάζεις ένα τζιν και πας στο μπαράκι δίπλα από το σπίτι σου! Ας μη μιλήσουμε για ταξίδια, που το πιο μακρινό σου ήταν στη... Θεσσαλονίκη!

9. Δεν θα πίνω, δεν θα μεθάω, δεν θα γίνομαι ρεζίλι και θα έχω μέτρο: Όλα αυτά τα κάνεις και λυπούμαστε που θα σε απογοήτευσουμε! Αλλά μεταξύ μας, δεν είναι και τόσο κακό που και που να το ρίχνεις λίγο έξω!

10. Θα έχω καλές σχέσεις με την οικογένειά μου: Δεν εννοούμε φυσικά να σφάζεστε, αλλά δεν θα πρέπει να απογοητεύεστε αν σε κάθε κυριακάτικο τραπέζι γίνεται ένας μικρός χαμός! Και μπορεί πια να μην έχετε τις εφηβικές ορμές να σας τρελαίνουν, αλλά η ελληνική οικογένεια, δεν αλλάζει ποτέ! Δεχτείτε το...

Διαβάστε ακόμη:

Προσοχή: Αυτοί οι πιτσιρικάδες, δεν είναι ακόμη 2 παιδάκια που τραγουδούν σε talent show

Βρήκαμε το λόγο που δεν μπορείτε να χάσετε κιλά! Και δεν είναι η λαιμαργία σας...