Mία νέα εφαρμογή σε βάζει στη ζωή ενός αγνώστου για 20 μέρες (video)

Γωγώ Φούντα
Mία νέα εφαρμογή σε βάζει στη ζωή ενός αγνώστου για 20 μέρες (video)

Εσείς θα το επιχειρούσατε;

Η εξέλιξη της τεχνολογίας, όχι μόνο έχει κάνει τη ζωή καλύτερη και ευκολότερη, αλλά σίγουρα και πιο ενδιαφέρουσα, αν και υπάρχουν πολλοί που διαφωνούν κάθετα με όλα τα παραπάνω! Είναι η μερίδα εκείνη που υποστηρίζει, ότι η τεχνολογία έχει οδηγήσει σε κοινωνική αποξένωση, ενισχύοντας τελικά την απομόνωση και την μοναξιά που ο καθένας μας μπορεί να βιώσει!

Κόντρα σε όλα αυτά λοιπόν, έρχεται ένα νέο πείραμα το οποίο ονομάζεται 20 Day Stranger. Μέσω λοιπόν μιας εφαρμογής για smartphone, 2 παντελώς άγνωστοι άνθρωποι, με τυχαία επιλογή, κάτι που σημαίνει ότι πιθανόν να κατοικούν όχι μόνο σε διαφορετικές χώρες αλλά και σε διαφορετικές ηπείρους, για 20 ολόκληρες μέρες, ζουν τη ζωή ο ένας του άλλου, από τη στιγμή που σηκώνονται από το κρεβάτι, μέχρι τη στιγμή, που ξαναπέφτουν σε αυτό!

«Η ιδέα αυτή, δεν έχει να κάνει με την αδιακρισία και την κατάρρευση της ιδιωτικότητας του καθενός, αλλά είναι μία αφορμή και ένα έναυσμα, ώστε να θέσεις νέες προκλήσεις και απορίες στον εαυτό σου, και φυσικά να μπορέσεις να ονειρευτείς και να φαντασιωθείς νέα πράγματα», λέει ο Kevin Slavin ένας από τους δημιουργούς και εμπνευστές της εφαρμογής αυτής.

Last but not least: Καθόλη τη διάρκεια των 20 ημερών, οι συμμετέχοντες δεν επιτρέπεται να μάθουν ούτε το όνομα ο ένας του άλλου, ενώ η μοναδική τους επαφή είναι ένα και μόνο γραπτό μήνυμα, όταν οι 20 μέρες θα έχουν τελειώσει!

Διαβάστε ακόμη:

Μαθήτρια βρέθηκε νεκρή μετά τον σχολικό χορό σε δωμάτιο ξενοδοχείου

10 πράγματα που πίστευες ότι θα έχεις κάνει μέχρι τα 30 (και δεν έχεις κάνει κανένα)

20 Day Stranger from Playful Systems on Vimeo.