Γνωρίστε την μάνα που μεγαλώνει μόνη 6 παιδιά με αυτισμό και 2 με εγκεφαλική παράλυση

Γωγώ Φούντα
Γνωρίστε την μάνα που μεγαλώνει μόνη 6 παιδιά με αυτισμό και 2 με εγκεφαλική παράλυση

Έμεινε χήρα το 2007 μετά την αυτοκτονία του άντρα της

Συνηθίζετε να παραπονιέστε για τη ζωή και την καθημερινότητά σας, η οποία είναι απαιτητική, δύσκολη και δεν σας αφήνει χρόνο για τον εαυτό σας; Μας φαίνεται απολύτως λογικό, αλλά πώς θα σας φαινόταν αν σας παρουσιάζαμε μία κατάσταση, όχι παρόμοια με τη δική σας, αλλά πολύ χειρότερη, σχεδόν δραματική, το κεντρικό πρόσωπο της οποίας εξακολουθεί να ατενίζει με ελπίδα και αισιοδοξία το μέλλον, παρόλο που έχει πολλούς λόγους να μην το κάνει;

Η Vikie Shanks είναι μητέρα 7 παιδιών, που αυτό από μόνο του είναι απαιτητικό, δύσκολο και φυσικά γεμάτο ευθύνες και υποχρεώσεις. Το ακόμα πιο εντυπωσιακό της υπόθεσης, είναι το ότι εκτός του ότι μεγαλώνει τα παιδιά της ολομόναχη, μιας και ο άντρας της αυτοκτόνησε το 2007, όλα ανεξαιρέτως αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρά προβλήματα υγείας!

Τα 6 από τα 7 πάσχουν από αυτισμό, με την μία κόρη, τη 19χρονη σήμερα Nikita, να είναι η πιο βαριά περίπτωση, τα 2 από εγκεφαλική παράλυση, κάτι που αυτομάτως δυσκολεύει τη νοητική τους ανάπτυξη αλλά ακόμη και την κίνηση τους, και η μοναδική κόρη που δεν πάσχει από τις προηγούμενες 2 παθήσεις, έχει βαριάς μορφή δυσλεξία!

Η ίδια η Vikie, δηλώνει πως παρόλο που τα παιδιά της έχουν περισσότερες απαιτήσεις από τα υπόλοιπα της ηλικίας τους, δεν χάνει το κουράγιο και τη δύναμή της και προσπαθεί να επικεντρώνεται στις λύσεις και όχι τα προβλήματα. Μία τυπική μέρα, ιδίως στο παρελθόν που τα παιδιά ήταν και μικρότερα, ήταν η Vikie να προσπαθεί να μαγειρέψει και γενικά να κάνει τις δουλειές του σπιτιού, και εκείνα, να ουρλιάζουν ασταμάτητα, να κλαίνε που δεν μπορούν να περάσουν μία πίστα σε ηλεκτρονικό παιχνίδι, ή ακόμη να γίνονται και βίαια, όπως αναφέρει για τη Nikita, η οποία για μεγάλο διάστημα, ήταν ένα εξοργισμένο παιδί, που μάταια προσπαθούσε να διαβάσει το μυαλό της για να μπορέσει να τη βοηθήσει.

Σήμερα ωστόσο, και παρά τις δυσκολίες, τα 7 παιδιά της Vikie, 6 κορίτσια και ένα αγόρι, έχουν πάρει το δρόμο τους και έχουν καταφέρει μάλιστα να σπουδάσουν, δείχνοντας ιδιαίτερη κλίση στην υποκριτική και το θέατρο. Για τη Vikie η οικογενειακή ζωή είναι σχεδόν μαγική, και δεν παύει ποτέ να χαμογελά και να ευχαριστεί το θεό, για τα παιδιά της.

Αν αυτή η γυναίκα δεν είναι παράδειγμα δύναμης και θάρρους, τότε ποια μπορεί να είναι;

Διαβάστε ακόμη:

Αυτή είναι η πρώτη φωτογραφία με photoshop που έγινε ποτέ (photo)

Συγκινητικό: Όταν η δύναμη της αγάπης φτάνει ένα άνδρα στα άκρα (φωτο)