Είσαι έτοιμη να «χτυπήσεις» το πρώτο τατουάζ σου! 15 πράγματα που δεν σου είπε ΚΑΝΕΙΣ!

Είσαι έτοιμη να «χτυπήσεις» το πρώτο τατουάζ σου! 15 πράγματα που δεν σου είπε ΚΑΝΕΙΣ!

Δεν θέλουμε να σου αλλάξουμε γνώμη. Μια ενημέρωση κάνουμε!

Το θες. Το έχεις κάνει εικόνα. Έχεις βρει το σημείο, το σχέδιο και τον tattoo artists που θα στο "χτυπήσει". Μην βιάζεσαι. Διάβασε όλα όσα πρέπει να ξέρεις για αυτό που ετοιμάζεσαι να κάνεις.

1. Mην χρησιμοποιείς το Google ή το Pinterest για να πάρεις ιδέες για το σχέδιο που θα κάνεις. Το μόνο που δεν θες είναι να έχεις ένα τατουάζ που έχουν εκατομμύρια άλλοι εκεί έξω.

2. Αν είσαι αλλεργική σε κάποιο προϊόν ομορφιάς, έχεις πιθανότητες να έχεις κάποια αλλεργική αντίδραση από το τατουάζ. Αρκετές φορές η σύνθεση της χρωστικής ουσίας του τατουάζ είναι παρόμοια με τη φόρμουλα κάποιων make up.Βρες έναν δερματολόγο και κάνε μερικά τεστ για να διαπιστώσεις ποιο μελάνι πρέπει να αποφύγεις.

3. Οι πιο γνωστοί και δημοφιλείς tattoo artists έχουν λίστα αναμονής. Αν είσαι αποφασισμένη το τατουάζ να στο κάνει ένας συγκεκριμένος καλλιτέχνης τότε θα πρέπει να είσαι έτοιμη να περιμένεις.

4. Σε αντίθεση με όλες τις υπόλοιπες επιχειρήσεις, ο tattoo artist δεν είναι υποχρεωμένος να σε βοηθήσει στην επιλογή του σχεδίου αν δεν θέλει. Επίσης μπορούν και θα το κάνουν να διώξουν πελάτη αν δεν τους αρέσει ο τρόπος τους. Έχουν συνήθως αρκετή πελατεία για να επιλέγουν με ποιον θα δουλέψουν.

5. Ένα καλό τατουάζ δεν είναι φτηνό και ένα φτηνό δεν είναι καλό. Χρυσός κανόνας με καμία εξαίρεση. Η τιμή του βέβαια εξαρτάται από το μέγεθος, το σημείο στο σώμα που θα γίνει και τον καλλιτέχνη, αλλά περίπου ένα καλό tattoo ξεκιμά από τα 70 ευρώ μέχρι και μπορεί να φτάσει το ενοίκιο μερικών μηνών!

6. Οι τιμές δεν είναι διαπραγματεύσιμες. Θα είναι λάθος εκ μέρους σου να πας να κάνεις παζάρια. Κανένας tattoo artist δεν το βλέπει με καλό μάτι. Είναι το ίδιο λάθος με το να μπεις σε μια ακριβή μπουτίκ ρούχων και να ζητήσεις έκπτωση!

7. Κάνε μια επίσκεψη στο κατάστημα πριν το τατουάζ σου. Έλεγξε το μέρος αν είναι καθαρό, αν το προσωπικό είναι ευγενικό και δες τη δουλειά του tattoo artist. Μετά κλείσε ένα ραντεβού για να ενημερωθείς για τις τιμές και και για να σου απαντήσουν στις ερωτήσεις που πιθανόν έχεις. Μπορείς και πρέπει να ζητήσεις την άδεια του ,που εγγυάται πως λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής.

8. Ένα καλό τατουάζ είναι αποτέλεσμα καλής επικοινωνίας. Μην σε πιάσουν οι ντροπές. Τα πιο πετυχημένα τατουάζ είναι το αποτέλεσμα σωστής συνεργασίας με τον καλλιτέχνη. Δείξε του ποια σημεία στο σχέδιο σου δεν θες να αλλάξει και σε ποια είσαι πιο ευέλικτη.

9. Αν κάνεις τατουάζ λέξεις, βεβαιώσου πως είναι σωστά γραμμένες. Η ορθογραφία και η σωστή σύνταξη είναι βασικό να γίνουν σωστά γιατί μετά οι γόμες δεν πιάνουν! Ερεύνησέ το σωστά ειδικά αν οι λέξεις δεν είναι στην ελληνική γλώσσα.

10. Τα πλευρά, τα πόδια και τα οπίσθια είναι τα σημεία που πονάνε περισσότερο. Ρώτησε τον tattoo artist αν μετά τη συνεδρία μπορείς να πάρεις κάποιο παυσίπονο.

11. Σχέδια στα χέρια και στα πόδια «σβήνονται» πολύ πιο γρήγορα από άλλες περιοχές στο σώμα. Η επιδερμίδα ανανεώνεται πιο γρήγορα στα χέρια και στα πόδια γιατί τα χρησιμοποιούμε συχνά μέσα στη μέρα. Έχε το στο νου πριν δώσεις τα ευρώ σου και το δεις να εξαφανίζεται σε λίγο διάστημα.

12. Μπορείς να κάνεις τατουάζ σε όλα τα σημεία του σώματος σου. Ακόμα και εκεί που δεν το φανταζόσουν!

13. Το πιο δύσκολο σημείο για τατουάζ είναι η περιοχή μεταξύ του ώμου σου και του γοφού σου. Χρειάζεται αρκετή υπομονή μεταξύ του καλλιτέχνη και εσένα καθώς πρόκειται για μια ευαίσθητη περιοχή και παράλληλα θα πρέπει να αναπνέεις σταθερά και αργά.

14. Όσο το τατουάζ επουλώνεται θα πονάει σαν να έχεις κοπεί στο σημείο και θα είναι ευαίσθητο σαν να έγκαυμα. Μόλις τελειώσει το τατουάζ θα δείχνει τέλειο. Μετά από μερικές μέρες, θα αρχίζει να ξεραίνετε η περιοχή και να ξεφλουδίζει. Μπορεί να σε φαγουρίζει, αλλά μην πέσεις στην παγίδα γιατί δεν θα επουλωθεί σωστά. Αν το περιποιείσαι, το ενυδατώνεις, και το απολυμαίνεις σωστά μέσα σε δύο εβδομάδες θα είσαι εντάξει.

15. Η εξαφάνιση του τατουάζ με λέιζερ πονάει περισσότερο από οποιοδήποτε τατουάζ. Δεν υπερβάλλουμε! Πονάει απίστευτα και έχει αποτελέσματα στο μαύρο χρώμα. Καλύτερα να μην το έχεις στο νου σου σαν λύση. Σκέψου ακριβώς τι θες για να είσαι σίγουρη για το αποτέλεσμα.

Διαβάστε ακόμη:

Ο νόμος του Μέρφι! 12 πράγματα που συμβαίνουν οπωσδήποτε όταν πίνεις ένα ποτήρι παραπάνω