9 μαθήματα ζωής που πρέπει να σου έχει διδάξει η ζωή μέχρι τα 30

9 μαθήματα ζωής που πρέπει να σου έχει διδάξει η ζωή μέχρι τα 30

Και τα 9 δεν είναι πολλά!

Τίποτα από όσα θα συμβούν στη ζωή σου δεν είναι τυχαία περιστατικά. Ήρθαν στον δρόμο σου για να σου διδάξουν, να σε ωριμάσουν και στο τέλος της ημέρας να σε κάνουν πιο σοφή. Μέχρι τα 30 αυτά είναι τα μαθήματα ζωής που πρέπει να έχεις εμπεδώσει.

1. Οι φιλίες δεν πρέπει να είναι ΤΟΣΟ δύσκολες. Όλες οι σχέσεις στη ζωή μας θα χρειαστούν χρόνο, κόπο και προσπάθεια. Αλλά μια φιλία δεν είναι ουσιαστική σχέση αν δεν γίνονται προσπάθειες και από τις δύο πλευρές. Δεν θα πρέπει να είσαι η μόνη που κάνει προσπάθειες να διατηρήσει αυτή τη σχέση.

2. Υπάρχει λόγος που η πρώτη σου αγάπη δεν κράτησε. Ο πρώτος χωρισμός θα σου φανεί σαν το χειρότερο πράγμα που έζησες ποτέ. Όταν όμως περάσει ο καιρός και το κοιτάξεις από απόσταση θα καταλάβεις γιατί όλοι σου έλεγαν ότι δεν ήταν γραφτό. Και θα συμφωνήσεις.

3. Δεν πρέπει να μισείς τους πρώην σου. Μετά από μια συναισθηματική πληγή μπορεί ο θυμός να μετατραπεί σε μίσος. Μην το αφήσεις γιατί θα δηλητηριάσεις εσένα. Δεν χρειάζεται να γίνεις φίλη μαζί τους. Να είσαι όμως φιλική.

4. Δεν μπορείς να περιμένεις με σταυρωμένα τα χέρια για να σε προσέξει το αφεντικό σου. Πρέπει να ζητήσεις την προαγωγή. Πρέπει να ζητήσεις την αύξηση. Δεν είσαι αλαζονική και άπληστη, αλλά έχεις φιλοδοξίες. Αν κάτσεις να περιμένεις την πρόταση επειδή ξενυχτάς κάθε μέρα και δεν πας διακοπές δεν θα πει κανένας πόσο αξίζεις. Μάθε τι αξίζεις και ζήτησέ το.

5. Η οικογένεια σου έχει πλάκα. Όλες οι οικογένειες έχουν τα θέματά τους και όλοι τσακώνονται με τους γονείς τους. Ίσως όμως δεν έχεις δώσει ποτέ την ευκαιρία σε εκείνους να αποδείξουν πως η παρέα μαζί τους μπορεί να σε κάνει να γελάσεις, και να περάσεις όμορφα. Θα μπορούσαν να γίνουν και φίλοι σου.

6. Όλοι πρέπει να γίνουν λίγο εγωιστές κάποια στιγμή, όχι όμως συνέχεια. Μην φοβάσαι να βάλεις τον εαυτό σου πρώτο. Μερικές φορές επιβάλλεται ακόμα και όταν δεν θα είσαι αρεστή στους άλλους. Άλλα μην φερθείς άσχημα σε ανθρώπους που σε αγαπάνε.

7. Μερικοί άνθρωποι είναι απλώς μίζεροι. Στη ζωή σου θα αντιμετωπίσεις αρνητικούς ανθρώπους. Μην πειστείς ποτέ πως σε κατηγορούν ή δεν σε συμπαθούν γιατί εσύ φταις. Κάποιοι απλά ξυπνούν το πρωί και τα βάζουν με όλους. Μην σε παρασύρουν σε αυτόν τον τρόπο σκέψης.

8. Είναι πιο εύκολο να πεις λυπάμαι. Βλέποντας το δάσος και όχι το δέντρο κάποιες φορές θα χρειαστεί να ζητήσεις εσύ συγνώμη ακόμα και όταν το λάθος είναι κάποιου άλλου. Και θα το κάνεις για φύγουν από μέσα σου αρνητικά συναισθήματα που δεν έχουν νόημα.

9. Δεν είσαι και τόσο μικρή. Ναι,στα 30 είσαι νέα, αλλά όχι ΤΟΣΟ νέα. Μην πιστέψεις αυτούς που θα σου πουν ότι έχεις χρόνια μπροστά σου για να κατακτήσεις τους επαγγελματικούς και προσωπικούς σου στόχους. Τώρα είναι η στιγμή σου.

Διαβάστε ακόμη:

Γνωρίστε τα emoji: Τα εικονίδια-φατσούλες που εκτός από το κινητά μπήκαν και στην ζωή μας!