Παλέψτε με τις προθεσμίες

Παλέψτε με τις προθεσμίες

Οι προθεσμίες στον εργασιακό χώρο μπορούν να γίνουν εξοντωτικές.

Η κάθε εργασία έχει τα δικά της μειονεκτήματα. Οι προθεσμίες (τα λεγόμενα deadlines) εμπεριέχονται σχεδόν σε ολα τα επαγγέλματα, μιας και με βάση αυτά γίνεται καλύτερος προγραμματισμός και πιο ουσιαστική οργάνωση.

Ο όρος "προθεσμία" ανησυχεί και αγχώνει πολύ κόσμο. Για να μην φτάσετε λοιπόν στο σημείο να τρομοκρατείστε από την αυτή την πίεση κάντε κάποια πράγματα που θα σας βοηθήσουν να ανταπεθέλθετε καλύτερα. Βάλτε ένα πιο σωστό, οργανωμένο πρόγραμμα στην καθημερινότητά σας. Προσπαθήστε να έχετε σωστά κατανεμημένο το χρόνο σας ανάμεσα σε όλες τις αρμοδιότητες που προκύπτουν. Βάλτε σωστές προτεραιότητες, πάντα δινοντας βάση στην εργασία που έχει την πιο σφιχτή προθεσμία. Κάντε ασκήσεις yoga ή μια άσκηση για εκτόνωση μετά τη δουλειά. Διατηρείτε την προθεσμία σας σε κάθε περίπτωση και μην πανικοβάλλεστε.

Και έχετε πάντα στο νου πως οι προθεσμίες είναι για να υπάρξει ένα πιο παραγωγικό εργασιακό περιβάλλον... κατ' επέκταση υποτίθεται πως είναι φίλες των εργαζομένων και όχι εχθροί του, όπως πολλοί τείνουν να πιστεύουν!