Δενδροφύτευση στο κέντρο του Ηρακλείου Κρήτης

Δενδροφύτευση στο κέντρο του Ηρακλείου Κρήτης

Η δενδροφύτευση αποκτά ένα ιδιαίτερο νόημα όταν πραγματοποιείται στο κέντρο της πόλης.

Επειδή απ' ότι φαίνεται αν περιμένουμε από το κράτος να κάνει κάτι για τα προβλήματα του κόσμου, μάλλον θα περιμένουμε για πάντα, οι πολίτες της χώρας έχουν αρχίσει κι αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες λύνοντας τα προβλήματά τους πόνοι τους.

Το Ρεύμα Ενεργών Πολιτών είναι μια Μη Κυβερνητική Οργάνωση με έδρα στο Ηράκλειο Κρήτης, η οποία την Κυριακή 10 Απριλίου στις 12:30 προχωρά σε εθελοντική δενδροφύτευση, στο Ηράκλειο και συγκεκριμένα στον Προμαχώνα της Πύλης Βηθλεέμ (στα τείχη απέναντι από το Παλιό Πανάνειο, πάνω από το νέο θερινό σινεμά του Δήμου) με σημείο συνάντησης και εκκίνησης την Χανιώπορτα.

Η συγκεκριμένη κίνηση γίνεται σε συνεργασία με τον Δήμο Ηρακλείου, ενώ η φύτευση θα πραγματοποιηθεί από εθελοντές, μέλη της οργάνωσης και όχι μόνο και από μαθητές σχολείων για παιδιά με ειδικές ανάγκες. Ανάμεσα σε άλλα θα φυτευτούν σπάνια βότανα και αρωματικά φυτά της Κρήτης, σε μια προσπάθεια διάσωσης της κρητικής χλωρίδας.

Το Ρεύμα Ενεργών Πολιτών ασχολείται με πληθώρα καθημερινών προβληματισμών του μέσου πολίτη, όπως είναι η ανεργία, το ενεργειακό έλλειμμα, η οικολογία και πολλά άλλα.