Στο επίπεδο 7 έφτασε η επικινδυνότητα στη Fukushima

Στο επίπεδο 7 έφτασε η επικινδυνότητα στη Fukushima

Πράγμα ιδιαίτερα υψηλό και τρομερά επικίνδυνο σε παγκόσμιο επίπεδο.

Αρκετά είχαμε χαλαρώσει τις τελευταίες μέρες με τη Fukushima, απ' ότι φαίνεται όμως τα πράγματα είναι πολύ σοβαρότερα απ' ότι μας έλεγαν στην αρχή. Έτσι λοιπόν, οι Ιαπωνικές αρχές ενημέρωσαν πως το επίπεδο της σοβαρότητας της πυρηνικής κρίσης στο σταθμό είναι κατηγορίας 7, δεδομένων των μετρήσεων που πραγματοποιήθηκαν εκεί για τη ραδιενέργεια.

Το πυρηνικό δυστύχημα της Fukushima δεν απέχει ιδιαίτερα σε σοβαρότητα από αυτό του Τσέρνομπιλ, το οποίο θεωρείται το σοβαρότερο που έχει συμβεί μέχρι στιγμής σε παγκόσμιο επίπεδο. Επίσης, καλό είναι να ληφθεί υπ' όψιν πως ο βαθμός 7 δεν αφορά την εξέλιξη του ατυχήματος, αλλά το βαθμό σοβαρότητάς του εξ' αρχής, πράγμα που έχει κάνει αρκετούς να καταλογίζουν ευθύνες για απόκρυψη στοιχείων, εκτεταμένη χρήση Δημοσίων Σχέσεων και ψευδή ενημέρωση (βλ. βίντεο που ακολουθεί).

Μετά τον τελευταίο σεισμό που σημειώθηκε στην Ιαπωνία, μεγέθους 7,1 ρίχτερ, η Tepco (διαχειρίστρια εταιρεία του σταθμού) έδωσε εντολή για την εκκένωσή του. Έκτοτε η διαρροή ραδιενέργειας συνεχίζεται και ο Θεός βοηθός, αφού ενδέχεται να ξεπεράσει εκείνη του Τσέρνομπιλ.