"Πράσινος" διαγωνισμός στη Θεσσαλονίκη

"Πράσινος" διαγωνισμός στη Θεσσαλονίκη

Η Θεσσαλονίκη έχει μπει σε οικολογικό κλίμα και ένας νέος διαγωνισμός έρχεται να υπογραμμίσει τη νέα κινητοποίηση.

Σε οικολογικό πνεύμα μπαίνουν οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης που φαίνεται να αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα στην καθημερινότητά της. Το concept του διαγωνισμού είναι να κινητοποιηθούν οι κάτοικοι της πόλης προκειμένου να παρουσιάσουν συγκεκριμένες ενέργειες βελτίωσης του οικολογικού προφίλ της πόλης. Παραδείγματα τέτοιων δράσεων είναι η ανακύκλωση, η διαχείριση των οικιακών απορριμμάτων, η ενεργειακή αναβάθμιση των κατοικιών, η χρήση του ποδηλάτου και η οποιεσδήποτε φυτοτεχνικές παρεμβάσεις.

«Ο διαγωνισμός είναι η αφορμή να δράσουμε όλοι μαζί και ο καθένας μόνος του γιατί μόνο έτσι θα καταφέρουμε να κάνουμε την καθημερινότητά μας πιο όμορφη. Στόχος μας είναι η δημιουργία ευρύτερης οικολογικής κοινωνικής συνείδησης με διάρκεια και ορατά αποτελέσματα» είπε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Ζέρβας.

Ο διαγωνισμός με την ονομασία «Green Party» ξεκίνησε χθες και θα διαρκέσει ως τις 5 Ιουνίου. Τη μέρα της λήξης, που είναι και η παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος, θα βραβευτούν από το Δήμαρχο Γ. Μπουτάρη σε ειδική εκδήλωση στην παραλία (περιοχή Λευκού Πύργου) με οικολογικά δώρα οι πιο ενδιαφέρουσες δράσεις! Η καλύτερη συμμετοχή θα βραβευτεί με μια αγριελιά, ενώ οι ενέργειες οικολογικής δράσης θα συνεχιστούν και μετά το τέλος του διαγωνισμού.

Όπως ανακοινώθηκε, οι συμμετοχές μπορούν να υποβάλλονται διαδικτυακά μέσω της ιστοσελίδας www.greenparty2011.gr, και τηλεφωνικά στον αριθμό 2310 535280.