Μια φορά κι έναν καιρό στην Τζια

Μια φορά κι έναν καιρό στην Τζια

Κάθε χρόνο γύρω από την πανσέληνο του Ιουλίου παραμυθάδες από όλον τον κόσμο συγκεντρώνονται στην «Πύλη» των Κυκλάδων και κάνουν αυτό που ξέρουν καλύτερα από τον καθένα, σαγηνεύουν με τις ιστορίες τους.

Αν ο Χανς Κρίστιαν Άντερσεν ζούσε σήμερα, βάζω στοίχημα πως θα περνούσε τα καλοκαίρια του στην Τζια. Όχι αραγμένος σε κάποιο ιστιοπλοϊκό στο λιμάνι, αλλά σκαρφαλωμένος στα δάση, τα ρυάκια, τα βουνά και τους καταρράκτες του νησιού και θα αφηγούνταν τις ευφάνταστες ιστορίες του. Εδώ και σχεδόν μια δεκαετία –φέτος θα πραγματοποιηθεί η ένατη εκδοχή της Γιορτής Παραμυθιών- ο Ιούλιος στην Τζια δε σημαίνει μόνο χαλαρές βουτιές, αστακομαρονάδες και cool βράδια στα μπαράκια του νησιού, αλλά και ένα μικρό φεστιβάλ αφιερωμένο στο φανταστικό κόσμο των παραμυθιών. Το ραντεβού για τους παραμυθάδες που φτάνουν από τα τέσσερα σημεία του ορίζοντα στην Τζια είθισται να κλείνεται τις ημέρες γύρω από την πανσέληνο του Ιουλίου, στην καρδιά ακριβώς του καλοκαιριού.

Και μη φανταστείτε πως πρόκειται για αναγνώσεις παραμυθιών σε κάποια κλειστή αίθουσα. Οι παραμυθάδες και οι followers τους παίρνουν κυριολεκτικά τα βουνά και τα λαγκάδια και εκμεταλλευόμενοι στο έπακρο το φυσικό τοπίο του νησιού ανταμώνουν από τα περίφημα μονοπάτια της Τζιας μέχρι τους σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους του νησιού. Ειδικά για φέτος, το τόσο γοητευτικά παλιμπαιδίστικο φεστιβάλ θα ξεκινήσει στις 25 και 26 Ιουνίου και θα κορυφωθεί για ένα δεκαήμερο από τις 2 μέχρι τις 10 Ιουλίου. Η θεματική θέλει τη θάλασσα και τις χιλιάδες ιστορίες που ο άνθρωπος έχει επινοήσει για να εκλογικεύσει τα μυστικά της σε πρώτο πλάνο ενώ παράλληλα με τη Γιορτή Παραμυθιών θα «τρέξουν» ως είθισται και μπόλικες παράλληλες εκδηλώσεις -σεμινάρια, ομιλίες, εικαστικά δρώμενα, κλπ. Αν έχεις χάσει το «μέσα σου παιδί», ένα ταξίδι ως την Τζια μπορεί και να σε βοηθήσει να το βρεις ξανά.

Περισσότερα στο e-mythos.eu & στο kea.gr