Γιατί η καρδιά σου αξίζει να χτυπήσει στους απρόβλεπτους ρυθμούς του «The Little Drummer Girl»!

Γιατί η καρδιά σου αξίζει να χτυπήσει στους απρόβλεπτους ρυθμούς του «The Little Drummer Girl»!

Δεν έχεις καταφέρει ακόμη να κλείσεις εισιτήρια και διαμονή για τον φετινό προορισμό των διακοπών σου;

Όλο τον χειμώνα ανυπομονούσες για τη στιγμή που θα ταξίδευες μακριά από τα στενά όρια της πόλης, αλλά αυτή η στιγμή αργεί; Η αλήθεια είναι πως οι αισιόδοξες καλοκαιρινές λιακάδες, πάντα έχουν την τάση να μας… ξεσηκώνουν, ακόμη κι αν οι συνθήκες τριγύρω μας, δεν μας το επιτρέπουν. Μία σοφή ρήση βέβαια λέει πως «όποιος θέλει, μπορεί» και ακριβώς αυτό το παράδειγμα αποφάσισα να ακολουθήσω και εγώ. Δεν άργησα, λοιπόν, να σκαρφιστώ τον σύντομο τρόπο για να αποδράσω, όχι από την Αθήνα, που όσο πλησιάζουμε στον Αύγουστο τόσο πιο πολύ με γοητεύει, αλλά από τη σημερινή εποχή!

Πατώντας χωρίς δεύτερη σκέψη ή χρέωση το «play» στο πρώτο επεισόδιο του «The Little Drummer Girl» και με «φόντο» τον ένδοξο Παρθενώνα και τις ρομαντικές «αποχρώσεις» των δειλινών στις γειτονιές που βρίσκονται κάτω από τον «ίσκιο» του, γύρισα πίσω, πολύ πίσω στα τέλη της δεκαετίας του 1970! Μέσω του vodafone.gr, μπόρεσα να πάρω μία πρώτη «γεύση» της επικής αυτής σειράς βλέποντας εντελώς δωρεάν το πρώτο επεισόδιο. Με το πέρας του επεισοδίου, δεν πρόλαβαν να αρχίσουν να «πέφτουν» οι τίτλοι τέλους και ανυπομονούσα ήδη για το επόμενο. Γι΄ αυτό αποφάσισα να βάλω το Vodafone TV πολύ εύκολα, με online αγορά της υπηρεσίας! Έτσι, ακολούθησα την πρωταγωνίστρια Τσάρλι σε ένα απρόβλεπτο τηλεοπτικό «λαβύρινθο» από ίντριγκες, φόβο και μυστήριο, που με κράτησε ξάγρυπνη πολλές, πολλές μέρες συνεχόμενα μέχρι να μπορέσω να τελειώσω την πρώτη σεζόν αυτής της εξαιρετικής σειράς.

And so the story goes…

Το κουβάρι της ιστορίας ξετυλίγεται με τις διακοπές της Τσάρλι (Florence Pugh), μίας ιδεαλίστριας ηθοποιού με ριζοσπαστικές αντιλήψεις και φλογερό ταπεραμέντο στη χώρα μας. Από τη μία στιγμή στην άλλη, η ζωή της θα αλλάξει και συγκεκριμένα όταν στον δρόμο της βρεθεί ο μυστηριώδης και γοητευτικός Μπέκερ (Alexander Skarsgård), ο οποίος αποφασίζει να τεστάρει την αποφασιστικότητά της. Ο έλεγχος θα ξεφύγει από τα χέρια της, όταν ανακαλύψει πως η γνωριμία τους δεν είναι τόσο «αθώα» όσο πίστευε στην αρχή, αλλά πως ο Μπέκερ έχει σκοπό να την εμπλέξει στο καλά οργανωμένο σχέδιο του πανούργου Κέρτζ (Michael Shannon). Σύντομα η Τσάρλι θα λάβει το ρόλο της ζωής της, έναν ρόλο που άλλοτε δείχνει να «αγκαλιάζει» πρόθυμα και άλλοτε να μισεί, εισχωρώντας μυστικά ως διπλός πράκτορας στο «Theatre of the Real», για λογαριασμό ενός πράκτορα ισραηλινής αντικατασκοπείας.

p1

Οι άνθρωποι πίσω και μπροστά από τις κάμερες

Οι περιγραφές και οι λέξεις είναι ανίκανες να αποδώσουν το μεγαλείο αυτής της αριστουργηματικά τηλεοπτικής απόδοσης του ομώνυμου βιβλίου που φέρει την υπογραφή του «παππού» της μυθιστορηματικής κατασκοπίας John le Carré και κυκλοφόρησε πίσω στο 1983. Ο βραβευμένος και αδιαμφισβήτητα ταλαντούχος Chan-wook Park σε ρόλο σκηνοθέτη, διαθέτει στη «φαρέτρα» του ένα εξαιρετικό cast από λαμπρούς ηθοποιούς, αρκεί να αναφέρουμε τον βραβευμένο με μία Χρυσή Σφαίρα Alexander Skarsgard που λατρέψαμε στο «Big Little Lies», τον δύο φορές υποψήφιο για «χρυσό αγαλματίδιο» Michael Shannon (Shape of Water), αλλά και την υποψήφια για BAFTA Florence Pugh που στον πρωταγωνιστικό ρόλο της Τσάρλι «κλέβει» αναμφίβολα τις εντυπώσεις.

p2

Κινηματογραφικές διαστάσεις σε κάθε οθόνη

Η προσεκτική, κριτική σκηνοθετική ματιά, οι δουλεμένοι ηθοποιοί και η αυθεντική ατμόσφαιρα, μπόρεσαν και έδωσαν κυριολεκτικά κινηματογραφικές διαστάσεις σε μία τηλεοπτική παραγωγή, η οποία απευθύνεται ξεκάθαρα σε ένα έμπειρο κοινό και μπορείς να την παρακολουθήσεις και εσύ, μέσω του Vodafone TV. Συγκεκριμένα, με την επιλογή «on demand», έχεις τη δυνατότητα από οποιαδήποτε συσκευή, όπου κι αν βρίσκεσαι, όποια στιγμή εσύ θες, έχεις δεν έχεις σύνδεση στο διαδίκτυο, να μην χάσεις δευτερόλεπτο από τη συναρπαστική αυτή σειρά! Έτσι, ακόμη κι αν βρίσκεσαι σπίτι σου, στο βαγόνι του μετρό, σε κάποιο ακριτικό νησί ο Chan-wook Park θα σε παρασύρει από τις λεωφόρους του Λονδίνου στα λιθόστρωτα δρομάκια της Πράγας και από εκεί πίσω στον δικό μας Παρθενώνα και στον «παραμυθένιο» Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο.

Μην χάνεις λοιπόν άλλο χρόνο! Δες σήμερα κιόλας εντελώς δωρεάν το πρώτο επεισόδιο της συναρπαστικής σειράς «The Little Drummer Girl» στο vodafone.gr