Έχουν και στην Ταϊλάνδη νησί της αποκάλυψης (της βουδιστικής)

Έχουν και στην Ταϊλάνδη νησί της αποκάλυψης (της βουδιστικής)

Αν ανοίξεις οποιονδήποτε τουριστικό οδηγό σε οποιαδήποτε γλώσσα για δύο πράγματα θα σου πει πως πρέπει να βρεθείς στο Ko Samui. Για τις παραλίες του και για spa, yoga, tai chi, detox κι όλα τα συμπαρομαρτούντα ενός καθωσπρέπει ζεν lifestyle.

Άλλοι πάνε στην Ταϊλάνδη για ξέφερνο nightlife, άλλοι για να δοθούν άνευ όρων στη λαγνία του σεξοτουρισμού, εσύ θα πας για να ζήσεις την πολύ προσωπική σου επιφοίτηση. Πώς στις ελληνικές παραλίες το κοκτέιλ πάει σύννεφο; Ε, το ίδιο συμβαίνει και στις ταϊλανδέζικες μόνο που στο Ko Samui συνοδεύονται και από ό,τι μασάζ βάλει ο νους σου σε τιμές «τ' αφεντικό τρελάθηκε». Κορωνίδα της κουλτούρας του ευ ζην που απλώνεται σαν πέπλο πάνω από το νησί θα έλεγε κανείς πως είναι το Absolute Sanctuary.

Τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο απ ό,τι δηλώνει το όνομά του. Ένας καθεδρικός της ευζωίας με προγράμματα για να επανέλθεις από το περίφημο σύνδρομο burn out μέχρι μια «Love Kitchen», ένα διατροφικό πρόγραμμα αποτοξίνωσης που προετοιμάζεται καθημερινά με μεγατόνους θετικής ενέργειας. Αν ήδη χλευάζεις αυτά που διαβάζεις, τότε σίγουρα το Absolute Sanctuary, ένα από τα καλύτερα σύχρονα «αποτοξινωτήρια» σε ολόκληρο τον κόσμο, δεν είναι για σένα.

Αν όμως θέλεις να ακούσεις τον ήχο από το σκίσιμο του μανδύα του αρθρογράφου των New York Times που βρέθηκε εκεί και αναγεννήθηκε, τότε σπεύσε να κλείσεις μια θέση στον παράδεισο μέσω της ηλεκτρονικής σελίδας αυτού του νέας κοπής αναχωρητηρίου. Από ένα απλό δεκαήμερο yoga ή pilates μέχρι εξειδικευμένα προγράμματα που υπόσχονται να «ισιώσουν» το ταλαιπωρημένο σου chi, εδώ είναι ο τόπος που θα ζήσεις το δεύτερο σκέλος από το τρίπτυχο «Eat, Pray, Love», που θα βρεις έναν γκουρού να σου ξεμπλοκάρει τα chakras, που θα βρεις την χαρά στο διαλογισμό και την ευτυχία στο μπρόκολο και στο passion fruit (μια και τα περισσότερα διατροφικά προγράμματα είναι κομμένα και ραμμένα στα χορτοφαγικά ήθη και έθιμα). Όπως θα λέγαμε και σε απλά ελληνικά, "καλή φώτιση"!