Πλαστική σακούλα: ένα θανατηφόρο γεύμα

Πλαστική σακούλα: ένα θανατηφόρο γεύμα

Ξανασκεφτείτε το. Σας είναι τόσο απαραίτητες οι πλαστικές σακούλες ώστε να ρισκάρετε τη ζωή ορισμένων κατοίκων του πλανήτη;

Όλοι γνωρίζουμε πως ο πλανήτης μας έχει πλέον πάρει τον κατήφορο και πως είναι επιτακτική ανάγκη να κινηθούμε προς την κατεύθυνση που απαιτείται προκειμένου να τον σώσουμε.

Εκτός από τις κυβερνήσεις που σιγά σιγά αφυπνίζονται και κάνουν στροφή προς την προστασία του περιβάλλοντος, σημαντικό είναι ν' αφυπνιστούμε κι εμείς οι ίδιοι, ξεκινώντας από απλά, καθημερινά πράγματα. Εστιάζοντας λοιπόν στις πλαστικές σακούλες, να προσθέσουμε έναν ακόμη λόγο που τις καθιστά καταστροφικές και στη συγκεκριμένη περίπτωση θανατηφόρες.

Συγκεκριμένα, αρκετά πουλιά και θαλάσσια θηλαστικά τις περνούν πολύ συχνά για τροφή, με αποτέλεσμα χιλιάδες από αυτά να πνίγονται προσπαθώντας να τις καταπιούν. Την επόμενη φορά που θα δείτε μια πλαστική σακούλα να επιπλέει στη θάλασσα λοιπόν, μη διστάσετε να τη μαζέψετε και να την πετάξετε σε ένα κάδο ανακύκλωσης. Θα γλιτώσετε ένα ζώο από πνιγμό και ταυτόχρονα θα έχετε βάλει το λιθαράκι σας στη διατήρηση του φυσικού περιβάλλοντος.