Ερωτικά τραγούδια για φάλαινες

Ερωτικά τραγούδια για φάλαινες

Και μάλιστα, της μόδας!

Δεν απoτελεί καινούρια πληροφορία το ότι οι αρσενικές φάλαινες σαγηνεύουν τις θηλυκές τραγουδώντας τους. Κατά την περίοδο του ζευγαρώματος, οι θάλασσες γεμίζουν από φαλαινίσιες μελωδίες που δίνουν στην υποθαλάσσια ζωή έναν ρομαντικό τόνο.

Το τραγούδι που «παίζει» εκείνη την περίοδο είναι γενικά το ίδιο, ωστόσο μία νέα πληροφορία ήρθε να ταράξει τα ερωτικά νερά των ωκεανών: οι ήχοι τους οποίους εκπέμπουν οι αρσενικές φάλαινες ανανεώνονται με βάση τη δική τους μόδα!

Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου του Queensland, νέες εκδοχές λανσάρονται στον κόσμο των φαλαινών, περισσότερο γοητευτικές για τα θυλυκά, πράγμα που ωθεί τα αρσενικά να τραγουδούν αυτές και όχι τις προηγούμενες.

Το παράδοξο είναι πως οι φρέσκες αυτές εκδοχές εξαπλώνονται ραγδαία σε ολόκληρο τον υποθαλάσσιο φαλαινόκοσμο της γης, μολονότι οι επιμέρους πληθυσμοί δεν μετακινούνται από την περιοχή τους.

Εύλογο συμπέρασμα είναι λοιπόν, πως προφανώς τα αρσενικά προσπαθούν να εντυπωσιάσουν τα θυλυκά με το ολοκαίνουριο τραγούδι τους, μολονότι με όλη αυτή την πολιστισμική ανταλλαγή, τελικά καταλήγουν να τραγουδούν όλα το ίδιο.