Check up την Ημέρα της Γυναίκας: Κάνε το καλύτερο δώρο στον εαυτό σου και στην υγεία σου

Check up την Ημέρα της Γυναίκας: Κάνε το καλύτερο δώρο στον εαυτό σου και στην υγεία σου

Τον τελευταίο χρόνο, μάθαμε πάρα πολύ καλά πως η υγεία μπαίνει σε πρώτη προτεραιότητα, όμως πώς το αποδεικνύουμε αυτό στον ίδιο μας τον εαυτό, σε καθημερινό επίπεδο; Με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας, αλλά και με κάθε αφορμή και κάθε ευκαιρία, ας κάνουμε στον εαυτό μας το πιο πολύτιμο δώρο: Ένα checkup πρόληψης, που θα μας εξασφαλίσει και θα μας δείξει πως, πράγματι, όλα πηγαίνουν καλά.

Η πρόληψη σώζει – κι αυτό είναι αλήθεια και όχι «κλισέ»

Η σύγχρονη Ιατρική έχει καταλήξει με κάθε βεβαιότητα στο ότι η πρόληψη είναι το «Α και το Ω» για την υγεία μας. Αυτό, βέβαια, το είχε ήδη επισημάνει ο Ιπποκράτης, με την πασίγνωστη ρήση του, «το προλαμβάνειν καλύτερο του θεραπεύειν» - και αν αυτό ίσχυε περίπου 2.500 χιλιάδες χρόνια πριν, καταλαβαίνουμε πάρα πολύ εύκολα πως, σήμερα, με τα δεδομένα της ιατρικής τεχνολογίας και όλων των δυνατοτήτων που μας παρέχει, ο άνθρωπος έχει κατορθώσει να μπορεί να προλαβαίνει πάσης προβλήματα υγείας, κάνοντας πολύ ευκολότερη τη θεραπεία και την ποιότητα της ζωής του.

Ποιος είναι ο τρόπος να προλαβαίνουμε τυχόν ασθένειες και άρα να τις αντιμετωπίζουμε έγκαιρα και αποτελεσματικότερα; Μα, φυσικά, το τακτικό checkup για την υγεία μας. Ανεξαρτήτως ηλικίας, ακόμα και για τα παιδιά, ένα ετήσιο – συνήθως – checkup, βεβαιώνει πως «όλα πηγαίνουν καλά», εξασφαλίζει πως έχουμε τη βάση για να προχωράμε στη ζωή, την καριέρα, την οικογένεια, να δημιουργούμε και να απολαμβάνουμε κάθε μέρα και στιγμή. Αν είμαστε βέβαιες πως όλα πηγαίνουν καλά, μπορούμε να προχωρήσουμε μπροστά – τόσο απλά!

ins1

Το τελευταίο διάστημα, μάλιστα, η πανδημία ναι μεν υπενθύμισε σε όλο τον κόσμο και σε όλους τους τόνους πως η υγεία, η δημόσια υγεία, είναι το παν για να λειτουργεί ολόκληρη η υφήλιος, όμως είναι αλήθεια πως τα παρατεταμένα lock down και οι περίοδοι καραντίνας είχαν και κάποιες «παράπλευρες απώλειες»: Πολλές από εμάς, ενώ είχαμε κλειστεί στα σπίτια μας, αμελήσαμε τις προγραμματισμένες εξετάσεις μας, αναβάλαμε τα ραντεβού μας και το καθιερωμένο check up πήγε πίσω. Με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας όμως, στις 8 Μαρτίου και τις προνομιακές τιμές που προσφέρει ο Όμιλος ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ στα πακέτα check up, ας κάνουμε ένα πραγματικά πολύτιμο δώρο στον εαυτό μας, την πρόληψη!

Προνομιακά πακέτα check up από τη Βιοιατρική

1 2

Για όλο τον Μάρτιο, με το πρόγραμμα «Πρόληψη, το πιο πολύτιμο δώρο για κάθε γυναίκα!» στη Βιοιατρική μπορούμε εμείς οι γυναίκες να επιλέξουμε το πακέτο προληπτικών εξετάσεων που μας ταιριάζει – που ταιριάζει, δηλαδή, στην ηλικία μας, στο ιστορικό μας και στον τρόπο ζωής μας – και μάλιστα σε προνομιακή τιμή!

Το τυπικό check up ξεκινάει πάντα από την κλινική ιατρική εξέταση και περιλαμβάνει γενικές εξετάσεις αίματος – κάτι που ισχύει σε όλες ανεξαιρέτως τις περιπτώσεις. Από εκεί και πέρα, αξίζει να δούμε προσεκτικά όλα τα πακέτα που προσφέρει η Βιοιατρική, ώστε να επιλέξουμε να προχωρήσουμε με αυτό που μας ταιριάζει περισσότερο και να εκμεταλλευτούμε την προσφορά του Μαρτίου προς όφελός μας.

Τα check up γενικού ελέγχου που συμμετέχουν στο πρόγραμμα με αφορμή τη Μέρα της Γυναίκας, είναι τα εξής:

- Biomed 2: Δίνει μια ολοκληρωμένη εικόνα για το επίπεδο υγείας μας, με έλεγχο του μεταβολισμού, σαφή δεδομένα για τη νεφρική και την ηπατική λειτουργία, αλλά και την υγεία του γαστρεντερικού συστήματος, με χρήσιμους δείκτες ανίχνευσης λανθάνουσας φλεγμονής.

- Biomed 2 plus: Συνδυασμός εργαστηριακών εξετάσεων και υπερήχων, με υπερηχογράφημα των οργάνων της κοιλιάς. Θεωρείται ιδανικός έλεγχος για το μεταβατικό στάδιο από τη νεανική στη μέση ηλικία.

- Biomed 3 γυναικών: Για εμάς που μόλις περάσαμε τα 40, αυτό είναι το ιδανικό πακέτο για ένα πλήρες check up, που θα ελέγξει τόσο το καλό γενικό επίπεδο της υγείας μας, όσο και τον πολύπλοκο τρόπο λειτουργίας του σώματός μας. Ο μεταβολισμός, η καρδιακή, η ηπατική και η νεφρική λειτουργία, ελέγχονται διεξοδικά μέσω του προγράμματος αυτού, στην αρχή μιας περιόδου της ζωής μας, που διαθέτει νέα, δυναμικά χαρακτηριστικά.

ins3

Ειδικά σε αυτή τη φάση, γύρω στα 40, είναι που χρειάζεται εμείς οι γυναίκες να είμαστε εξαιρετικά προσεκτικές με τις προληπτικές μας εξετάσεις, καθώς το σώμα μας αλλάζει και διάφορες διεργασίες συντελούνται «σιωπηλά», την ώρα που οι ρυθμοί της ζωής τρέχουν ιλιγγιωδώς. Αυτή η ταχύτητα, ενίοτε, μας παρασύρει και παραμελούμε πρωτίστως τον εαυτό μας, καθώς συνήθως υπάρχει «κάτι» ή «κάποιος» στον οποίο αφιερώνουμε την προσοχή και το ενδιαφέρον μας. Με το πρόγραμμα αυτό, είμαστε βέβαιες πως έχουμε ελέγξει όσα πρέπει για να αφιερωθούμε απερίσπαστες στην καριέρα μας, στην οικογένειά μας, σε ό,τι μας ευχαριστεί και μας ικανοποιεί!

- Biomed 3+ για γυναίκες >40: Ειδικά στοχευμένο για τη μέση ηλικία, αυτό το πρόγραμμα περιλαμβάνει πλήρη υπερηχογραφικό και θυρεοειδικό έλεγχο. Ελέγχεται σχολαστικά η ηπατική λειτουργία και η πηκτικότητα του αίματος και η μελέτη σε βάθος ολοκληρώνεται με την ηλεκτροφόρηση λευκωμάτων και την πολύτιμη ψηφιακή μαστογραφία.

- Ειδικοί έλεγχοι: Με ειδικούς ελέγχους που προσφέρει η Βιοιατρική μπορούμε να διαγνώσουμε μία πάθηση ή να παρακολουθούμε τη χρόνια νόσο που έχουμε. Σακχαρώδης Διαβήτης, Οστεοπόρωση, Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα (ΣΜΝ) περιλαμβάνονται σε αυτή την κατηγορία, ενώ αναλυτικότερα, τα πακέτα ειδικού ελέγχου με προνομιακές τιμές είναι το Biomed Διαβήτη, Biomed Οστεοπόρωσης, Biomed Καρδιάς και Biomed Θυρεοειδή.

ins2

Τι πρέπει να κάνω

Αυτό που χρειάζεται να κάνουμε είναι να αποφασίσουμε πότε και πού θέλουμε να κάνουμε το checkup για την υγεία μας στη Βιοιατρική, επιλέγοντας ένα από τα διαθέσιμα προγράμματα. Όλες οι εξετάσεις πραγματοποιούνται στα πρότυπα Διαγνωστικά Κέντρα του Ομίλου ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ, υπό συνθήκες πλήρους ασφάλειας και με όλα τα απαιτούμενα μέσα προστασίας, χωρίς να είναι απαραίτητο παραπεμπτικό γιατρού, ενώ οι αιματολογικές εξετάσεις γίνονται χωρίς ραντεβού.

Ο Όμιλος ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ, εδώ και 40 χρόνια, βρίσκεται στην κορυφή της ιδιωτικής Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στη χώρα μας και τώρα στέκεται δίπλα στις γυναίκες που χρειάζεται να θέσουν και πάλι, σε πρώτη προτεραιότητα, την υγεία τους. Από νωρίς το πρωί έως αργά το απόγευμα, μπορούμε να προγραμματίσουμε το κατάλληλο check up και να απολαύσουμε τα προνομιακά πακέτα για το μήνα Μάρτιο. Για να χτίσουμε το μέλλον μας, πρωτίστως για εμάς τις ίδιες, στις πιο γερές βάσεις που μπορούμε: Κάνοντας στον εαυτό μας το πιο πολύτιμο δώρο, την πρόληψη για την υγεία μας.