Δυνατή γυναίκα; Αυτή που γνωρίζει τον εαυτό της

Δυνατή γυναίκα; Αυτή που γνωρίζει τον εαυτό της

Για τη Δέσποινα Τσούμα, Υπεύθυνη Νομικών Υπηρεσιών στη ΔΙΟΤΙΜΑ, δύναμη αντλείς από όσα έχεις ζήσει.

Η πραγματική δύναμη ενός ανθρώπου δεν φαίνεται από τυχαίες καταστάσεις, αλλά από την ανθεκτικότητά της στο πέρασμα του χρόνου. Στην ικανότητά να αντέχει τα απανωτά «χτυπήματα», τις αλλεπάλληλες δυσκολίες, τον συσσωρευμένο πόνο. Και όχι απλώς να αντέχει, αλλά να επιμένει σε ό,τι τον δυσκολεύει, ακόμη κι αν αυτό φαίνεται αδύνατο.

Η Δέσποινα Τσούμα είναι ένας τέτοιος δυνατός άνθρωπος. Με πλούσια εμπειρία στην κοινωνία των πολιτών, από το 2018, μέσω της ΔΙΟΤΙΜΑ, αγωνίζεται καθημερινά με όλες της τις δυνάμεις για να βοηθήσει τις γυναίκες που έχουν υποστεί ενδοοικογενειακή βία, προσφέροντάς τους υποστήριξη, εργαλεία και γνώσεις για να μπορέσουν να απολαύσουν ξανά το πιο σημαντικό και πολύτιμο δικαίωμα που υπάρχει. Το δικαίωμα στη ζωή.

02_1200x628.jpg

Είναι μια δουλειά πολύ απαιτητική. Και ειδικά τα τελευταία χρόνια, έχει γίνει ακόμα πιο δύσκολη. Για τη Δέσποινα, όμως, παραμένει το ίδιο ανταποδοτική. Γιατί οι γυναίκες που βοηθά είναι κι αυτές που της δίνουν το κουράγιο να συνεχίσει να αγωνίζεται. Να βρίσκει νόημα μπροστά σε κάθε αδιέξοδο. Γιατί όταν δίνεις δύναμη, παίρνεις δύναμη.

«Δυνατή γυναίκα είναι αυτή που γνωρίζει καταρχήν τον εαυτό της και στη συνέχεια μπορεί να προσπεράσει τα στερεότυπα και να μιλήσει με την πραγματική της φωνή γι’ αυτό που είναι και γι’ αυτό που θέλει. Εγώ αντλώ δύναμη σε αυτή τη ζωή από αυτά που έχω κάνει και έχω ζήσει μέχρι τώρα» λέει έχοντας πλήρη επίγνωση.

01_1000x800.jpg

Ακόμα όμως και μία δυνατή γυναίκα όπως η Δέσποινα έχει στιγμές που δυσκολεύεται πολύ. Οι σωματικοί πόνοι την καταβάλλουν. Και γι’ αυτές τις στιγμές χρειάζεται μία δυνατή λύση!