Back to school: Ετοιμαζόμαστε για τη νέα σχολική χρονιά

Back to school: Ετοιμαζόμαστε για τη νέα σχολική χρονιά

Γράφει η Μαργαρίτα Νικολάου.

 

Έχω περάσει όλες τις φάσεις του δημοτικού σχολείου με την κόρη μου και τώρα, ετοιμαζόμαστε να ανοίξουμε ένα νέο κεφάλαιο. Αυτό της εφηβείας. Μεγαλύτερο σχολείο, άλλες απαιτήσεις και γενικότερα διαφορετικές «back to school» αγορές.

Ωστόσο, πολλές μαμάδες εκεί έξω, που θα περπατήσουν για πρώτη φορά σε αχαρτογράφητα μονοπάτια -αυτά του νηπιαγωγείου και του δημοτικού- χρειάζονται βοήθεια για τα πρώτα ψώνια. Γι' αυτό φέτος αποφάσισα να βοηθήσω όλες εκείνες τις μαμάδες που θέλουν να αγοράσουν στα νηπιάκια τους και τα παιδιά τους που πηγαίνουν είτε πρώτη φορά, είτε όχι, στο δημοτικό.

Ρίξτε μια ματιά σε όλα όσα βρήκα στο Golden Hall, κρατήστε σημειώσεις και βγείτε μια βόλτα μαζί με τα μικρά σας για να ετοιμαστείτε μαζί για τη νέα σχολική χρονιά.

Τσαντάκι για τις αλλαξιές και όχι μόνο για τα παιδιά του νηπιαγωγείου

Τα παιδιά του νηπιαγωγείου χρειάζονται μια τσάντα που θα περιέχει μέσα μια αλλαξιά ρούχα, ένα αγαπημένο τους παιχνίδι και αν πηγαίνουν σε ολοήμερο, το κολατσιό τους.

Το γαϊτανάκι στον 1ο όροφο του Golden Hall, τηλ. 210 6206710

Σε αυτήν την ηλικία το παιδί σας θα πρέπει να μάθει να είναι ανεξάρτητο και να κουβαλά την τσάντα του μόνο του. Γι' αυτό μια άνετη, μικρή και ελαφριά τσάντα είναι ό,τι πρέπει για εκείνο. Μία βόλτα από το κατάστημα Το γαϊτανάκι, αρκεί για να βρείτε την ιδανική για το μικρό σας!

Το γαϊτανάκι στον 1ο όροφο του Golden Hall, τηλ. 210 6206710

Άνετες και ευφάνταστες τσάντες για τα πρωτάκια

Και ναι! Κάποια παιδιά θα περάσουν για πρώτη φορά την πόρτα του δημοτικού σχολείου. Και αυτό πρέπει να το κάνουν με μια τσάντα που θα τα ενθουσιάσει. Ελαφριές τσάντες που θα κουβαλήσουν είτε στις πλάτες τους, είτε τσουλώντας τις με τα χέρια τους.

Public στο ισόγειο του Golden Hall, τηλ. 210 6838886

Από πείρα σας λέω να διαλέξετε τσάντες με αρκετά φερμουάρ και θήκες για να οργανώνουν τα τετράδια, τα βιβλία, τα ντοσιέ και τις κασετίνες τους. Ρίξτε μια ματιά στο Public και θα με θυμηθείτε!

Public στο ισόγειο του Golden Hall, τηλ. 210 6838886

Σχολικές φόρμες για αγόρια και κορίτσια

Από τις σχολικές αγορές δεν πρέπει να λείπουν οι αγορές ρούχων. Και οι πιο πρακτικές και έξυπνες αγορές είναι αυτές που σας δείχνω από το κατάστημα DPAM. Τα σετάκια. «Τρε πιε» τα λέω εγώ, γιατί είναι τρία κομμάτια. Μπλούζα φούτερ, παντελόνι φόρμα και φυσικά ζακέτα.

DPAM στον 1ο όροφο του Golden Hall, τηλ. 210 6836477

Θα σας «λύσουν» τα χέρια και φυσικά δεν θα ψάχνετε από το βράδυ να σετάρετε παντελόνια με μπλούζες. Ακούστε με και θα γλιτώσετε αρκετή βραδινή και πρωινή γκρίνια, επειδή το παντελόνι και η μπλούζα που διαλέγει η μαμά… δεν ταιριάζουν.

DPAM στον 1ο όροφο του Golden Hall, τηλ. 210 6836477

Τα καλύτερα lunch boxes και παγούρια για το σχολείο

Σας έχω μιλήσει στο παρελθόν πολλές φορές για τα lunch boxes που πρέπει να έχουν τα παιδιά. Θα πρέπει να είναι ανοξείδωτα και ελαφριά σε βάρος για να μπορούν τα παιδιά σας να τα μεταφέρουν. Όσο για το παγούρι; Διαλέξτε ένα κατάλληλο για το μικρό σας.

Cozy Kids στον 1o όροφο του Golden Hall, τηλ. 210 6892765

Αν το παιδί σας είναι μεγάλο σε ηλικία, διαλέξτε ένα μεγάλο παγούρι, ενώ αν το παιδί σας είναι μικρό διαλέξτε ένα που θα χωρά στην τσάντα του. Το σίγουρο είναι πως στο κατάστημα Cozy Kids θα βρείτε ό,τι ψάχνετε!

Cozy Kids στον 1ο όροφο του Golden Hall, τηλ. 210 6892765

Επιστροφή στο σχολείο με τέλεια μαλλιά

Την ημέρα του Αγιασμού τα παιδιά θα θέλουν να φορέσουν τα καλά τους. Τα κορίτσια θα θέλουν να έχουν καλοχτενισμένα μαλλιά και τα αγόρια στιλιζαρισμένα μαλλιά για να εντυπωσιάσουν τους νέους τους φίλους, αλλά και τις δασκάλες τους.

Dancing Scissors στον 1ο όροφο του Golden Hall, τηλ. 210 6896235

Στο παιδικό κομμωτήριο Dansing Scissors βρίσκω τα πάντα για τα μαλλιά της κόρης μου. Όπως για παράδειγμα αυτά που προτείνω και σε εσάς. Ένας πηλός styling και ένα σπρέι μαλακτικό με αντιφθειρικές ιδιότητες είναι ό,τι πρέπει για την επιστροφή στο σχολείο.

Dancing Scissors στον 1ο όροφο του Golden Hall, τηλ. 210 6896235

Η κατάλληλη οργάνωση γραφείου για ευχάριστο διάβασμα

Τα μικρότερα παιδιά -του νηπιαγωγείου και των πρώτων τάξεων του δημοτικού- θέλουν ένα ευχάριστο χώρο για να διαβάσουν. Αφού ολοκληρώσετε τις αγορές των επίπλων και τη διακόσμηση του γραφείου τους, δώστε στα παιδιά σας την ευκαιρία να φτιάξουν τη δική τους μολυβοθήκη και άλλα διακοσμητικά με τα χεράκια τους.

Lego Store στο ισόγειο του Golden Hall, τηλ. 210 6857016

Πώς θα τα καταφέρετε; Με τη βοήθεια των LEGO Dots που θα βρείτε στο εξειδικευμένο κατάστημα Lego Store στο Golden Hall. Το γραφείο τους θα γεμίσει με χρώματα και η διάθεσή τους για διάβασμα θα ανέβει.

Lego Store στο ισόγειο του Golden Hall, τηλ. 210 6857016

Για τα κορίτσια που θαυμάζουν τη σειρά Nebulous Stars

Φέτος την «τιμητική» τους την έχουν τα σχολικά με τις Nebulous Stars. Τις νεράιδες που έχουν μαγέψει στην κυριολεξία όλα τα κορίτσια και τις θέλουν διακαώς και στα σχολικά τους. Τσάντες, κασετίνες, μολύβια, τετράδια.

Μουστάκας toys signature store στον 1ο όροφο του Golden Hall, τηλ. 210 7546030 και 210 7546031

Όλα θα τα βρείτε στο κατάστημα Μουστάκας toys signature store και οι μικρές θα ξετρελαθούν. Εγώ βρήκα για εσάς μία απίθανη τσάντα και μία κασετίνα που σίγουρα θα ενθουσιάσει τις κόρες σας.

Μουστάκας toys signature store στον 1ο όροφο του Golden Hall, τηλ. 210 7546030 και 210 7546031

Ελπίζω να σας βοήθησα αρκετά. Θέλω να ξέρετε ότι αυτήν τη βόλτα στο Golden Hall την έκανα με χαρά για να βοηθήσω όλες εσάς, που αγωνιάτε για την πρώτη φορά που το παιδί σας θα πάει στο σχολείο, για όλες εσάς που τα παιδιά σας θα πάνε για πρώτη φορά στο δημοτικό και όλες εσάς που τα παιδιά σας αλλάζουν τάξη στο δημοτικό και ήρθε η στιγμή να ανανεώσουν τα σχολικά τους.

Εγώ θυμάμαι και τις έξι χρονιές της κόρης μου. Και τις έξι φορές που βγήκαμε για σχολικά ψώνια μαζί. Και τις έξι φορές που διάλεξε ό,τι της άρεσε. Γι' αυτό, πάρτε τα παιδιά σας, επισκεφθείτε το Golden Hall, μπείτε στα καταστήματα όπου θα βρείτε αυτό που χρειάζεστε και αγοράστε ό,τι αρέσει περισσότερο στα μικρά σας.

Καλή σχολική χρονιά!