Οι θαλάσσιες χελώνες συνεχίζουν να απειλούνται

Οι θαλάσσιες χελώνες συνεχίζουν να απειλούνται

Μια νέα μελέτη μας ενημερώνει όχι μόνο πως οι θαλάσσιες χελώνες είναι προς εξαφάνιση, αλλά και ποιοι συγκεκριμένοι πληθυσμοί απειλούνται.

Το περισσότερο που θα μπορούσαμε να πούμε μέχρι τώρα για τις θαλάσσιες χελώνες σε παγκόσμιο επίπεδο ήταν πως τα έξι από τα επτά είδη τους απειλούνται με εξαφάνιση. Μια νέα έρευνα, όμως, έρχεται να μας δείξει ποιοι ακριβώς πληθυσμοί βρίσκονται περισσότερο σε κίνδυνο έτσι ώστε οι περιβαλλοντικές κοινότητες και οι κυβερνήσεις να λάβουν ενεργό δράση στοχευμένα.

Ενώ, λοιπόν, οι υπόλοιπες λίστες συμπεριλαμβάνουν ολόκληρο το είδος προς εξαφάνιση, αυτή η μελέτη εντόπισε τους συγκεκριμένους πληθυσμούς που βρίσκονται σε περισσότερο κίνδυνο. Οι χελώνες olive ridley που ζουν στο Ομάν, την Ινδία και τη Σρι Λάνκα είναι στην κορυφή της λίστας αυτής με τις caretta-caretta της Σρι Λάνκα, του Μπαγκλαντές και της Βιρμανίας να ακολουθούν. Τέλος, το ενδιαφέρον στη λίστα αυτή είναι πως ενώ πληθυσμοί πράσινων χελωνών, δερματοχελωνών και hawksbill χελωνών κινδυνεύουν σε ορισμένα νερά, σε άλλες περιοχές έχουν αναπτύξει πολύ υγιείς κοινότητες.