Πώς να φτιάξετε ένα «οικολογικό» κολατσιό

Πώς να φτιάξετε ένα «οικολογικό» κολατσιό

Ακόμα και ο τρόπος με τον οποίο συσκευάζετε το γεύμα που παίρνετε μαζί σας στη δουλειά μπορεί να γίνει με τέτοιο τρόπο ώστε να μην επιβαρύνει το περιβάλλον.

Στα πλαίσια της γενικότερης οικονομίας που αναγκαζόμαστε να κάνουμε αυτόν τον καιρό, αλλά και στο όνομα της σωστής και υγιεινής διατροφής, πολλοί από εμάς ετοιμάζουμε το κολατσιό της δουλειάς από το σπίτι και το παίρνουμε μαζί μας σε ταπεράκια. Έτσι όχι μόνο γλιτώνουμε λεφτά από τα delivery και τα πανάκριβα κυλικεία, αλλά τρώμε σωστά και υγιεινά.

Γιατί, λοιπόν, να μην τριτώσουμε το καλό, σώζοντας ταυτόχρονα και το περιβάλλον;

Ένα γεύμα συσκευασμένο με προϊόντα που δεν είναι περιττά, σημαίνει πως δεν θα χρειαστεί να πετάξετε τίποτα στα σκουπίδια όταν τελειώσετε, εκτός από τα υπολείμματα του ίδιου του φαγητού. Ο καλύτερος τρόπος, δηλαδή, για να μην πετάτε σκουπίδια, είναι να μην τα δημιουργείτε.

Οι παρακάτω 5 τρόποι θα σας βοηθήσουν να συσκευάζετε το φαγητό σας με οικολογικό τρόπο, ώστε να το ευχαριστιέστε χωρίς να επιβαρύνετε το περιβάλλον.

1.Χρησιμοποιήστε ανακυκλώσιμη σακούλα, βαμβακερή ή μεταλλική, τις οποίες μπορείτε να ξαναχρησιμοποιήσετε, και όχι πλαστικές σακούλες μιας χρήσης.
2. Το ίδιο ισχύει και για τα υγρά. Χρησιμοποιείστε θερμός ή γυάλινα μπουκάλια και όχι πλαστικά ή χάρτινα.
3.Αποφύγετε τα πλαστικά περιτυλίγματα, τα αλουμινόχαρτα και τις συσκευασίες από φελιζόλ, επιλέγοντας ανακυκλώσιμα δοχεία.
4.Μην χρησιμοποιείτε χαρτοπετσέτες. Εναλλακτικά, έχετε μαζί σας μια υφασμάτινη πετσέτα, την οποία μπορείτε να πλύνετε και να την χρησιμοποιήσετε ξανά και ξανά.
5.Προτιμήστε τα ασημικά και όχι τα πλαστικά μαχαιροπίρουνα, για τον ίδιο ακριβώς λόγο. Μπορείτε να τα πλύνετε και να τα ξαναχρησιμοποιήσετε, ενώ τα πλαστικα δημιουργούν περιττά σκουπίδια, επικίνδυνα για το περιβάλλον.