Έρχεται το μεγαλύτερο ευρωπαϊκό πάρκο ηλιακής ενέργειας

Έρχεται το μεγαλύτερο ευρωπαϊκό πάρκο ηλιακής ενέργειας

Πάντα μπροστά από την εποχή της σε όλους τους τομείς, η Γερμανία ετοιμάζεται τώρα να προσφέρει ένα πολύ σημαντικό δώρο στο περιβάλλον.

Μπορεί να μας έχουν βγάλει το λάδι, και με το δίκιο τους, τον τελευταίο καιρό ώστε να καταφέρουν να βάλουν την Ελλάδα σε μια τάξη, κανείς όμως δεν μπορεί να κατηγορήσει τους Γερμανούς πως δεν είναι οικολόγοι.

Είτε έχει ως στόχο να βοηθήσει την οικονομία της Ελλάδας με τη χρήση ηλιακής ενέργειας μεγάλης κλίμακας, είτε σχετίζεται με την είδηση πως η ηλιακή ενέργεια θα είναι τόσο φθηνή όσο ο άνθρακας σε πολλά μέρη της Ευρώπης μέχρι το 2013, η καθαρή ενέργεια και ηλιακή δύναμη συνεχίζουν να προσφέρουν κάποιες αχτίδες ελπίδας σε μια μάλλον μελαγχολική περίοδο για την οικονομία της Ευρώπης.

Το τελευταίο ελπιδοφόρο σημάδι που έγινε γνωστό από τον οργανισμό Ανανεώσεων Πηγών Ενέργειας του Κόσμου, είναι τα νέα πως μια ηλιακή μονάδα παραγωγής ενέργειας 91MW, συνοδευόμενη από δύο μικρότερες μονάδες παραγωγής ηλιακής ενέργειας συνολικού ύψους 60MW, πρόκειται να χτιστούν στη Γερμανία μέχρι το τέλος της χρονιάς.

Το έργο αυτό θα είναι το μεγαλύτερο φωτοβολταϊκό πάρκο της Ευρώπης, αν και τα σχέδια και η διαδικασία κατασκευής του δεν έχουν εξηγηθεί επακριβώς ακόμα, και αποτελεί ένα ελπιδοφόρο σημάδι ότι οι βιομηχανίες του αύριο θα συνεχίσουν να κοιτάζουν μπροστά και να ψάχνουν νέους τρόπους παροχής ενέργειας, όσο η οικονομία της εποχής των δεινοσαύρων που στηρίζεται στην χρήση ορυκτών καυσίμων θα συνεχίζει να προσπαθεί να κρατηθεί στη ζωή.