Χριστουγεννιάτικα στολίδια που αγαπούν το περιβάλλον

Χριστουγεννιάτικα στολίδια που αγαπούν το περιβάλλον

Βάλτε το πνεύμα των γιορτών να κάνει παρέα με αυτό της οικολογίας και δημιουργείστε πρωτότυπα, πανέμορφα ανακυκλωμένα στολίδια για το δέντρο.

Οι περισσότεροι από εσάς μάλλον είστε ήδη ένα βήμα πριν στολίσετε το χριστουγεννιάτικο δέντρο σας, αν δεν το έχετε κάνει ήδη, και έχετε γυρίσει όλα τα εποχιακά μαγαζιά για στολίδια, γιρλάντες και μπάλες. Αντί όμως να ξοδέψετε λεφτά –που δεν σας περισσεύουν- σε πράγματα που θα χρειαστείτε για λίγες μέρες και μετά κατά πάσα πιθανότητα θα πετάξετε ή θα κρύψετε στο πατάρι για έναν χρόνο, γιατί να μην φτιάξετε τα δικά σας χριστουγεννιάτικα στολίδια και μάλιστα από υλικά που μπορούν να ανακυκλωθούν και είναι φιλικά προς το περιβάλλον;

Παρακάτω σας προτείνουμε τους 5 καλύτερους τρόπους που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να φτιάξετε μοναδικά χριστουγεννιάτικα στολίδια με δημιουργικότητα και οικολογική συνείδηση.

1.Ανακυκλωμένες κάρτες γραφικών Η/Υ: «Διαλύστε» τον παλιό σας υπολογιστή που πλέον δεν χρησιμεύει ούτε για πασιέντζα, πάρτε τις κάρτες γραφικών και ήχου και κόψτε τις σε μορφή αστεριού, ζαχαρωτού μπαστουνιού, αγγέλου και ότι άλλο θέλετε.

2.Ανακυκλωμένοι γλόμποι φωτιστικών: Πάρτε τις λάμπες που έχουν «καεί» και ζωγραφίστε τις με πλαστική μπογιά. Μπορείτε να τους κάνετε ότι σχέδιο θέλετε ή να τους δώσετε την μορφή του Άγιου Βασίλη, ενός ξωτικού, ενός ταράνδου κλπ.

3.Ανακυκλωμένη αλυσίδα ποδηλάτου: Αν έχετε κάποιο παλιό ποδήλατο που δεν χρησιμοποιείτε, μπορείτε να πάρετε την αλυσίδα του, να την καθαρίσετε και να φτιάξετε με αυτήν αστέρια, καμπάνες, καρδιές και ότι άλλο θέλετε, δημιουργώντας πανέμορφα στολίδια.

4.Ανακυκλωμένα CD: Διαλέξτε μερικά CD που τα έχετε στην αχρηστία και κόψτε τα σε ότι χριστουγεννιάτικο σχήμα θέλετε, γύρω από τον κεντρικό τους κύκλο. Όχι μόνο θα είναι πρωτότυπα, αλλά θα έχουν και τον δικό τους τρόπο να λάμπουν συνέχεια.

5.Ανακυκλωμένα λαμπιόνια δέντρου: Ο απόλυτος κύκλος ανακύκλωσης. Πάρτε τα παλιά σας χριστουγεννιάτικα λαμπιόνια που έχουν πλέον καεί, δέστε τα με έναν κόκκινο φιόγκο σε ένα τσαμπί και δημιουργήστε το στολίδι-ορισμός της ανακύκλωσης.