Το αμάξι του μέλλοντος είναι 100% ανακυκλώσιμο

Το αμάξι του μέλλοντος είναι 100% ανακυκλώσιμο

Η εποχή που θα βλέπουμε παλιά αμάξια μέσα σε πράσινους κάδους ανακύκλωσης, μάλλον δεν θα αργήσει.

Έχετε σκεφτεί ποτέ πως λειτουργούν τα ηλεκτρικά οχήματα ή με ποιον τρόπο οι βιομηχανίες αυτοκινήτων θα μπορούσαν να χρησιμοποιούν υλικά φιλικά προς το περιβάλλον;

Ο John Viera, εμπειρογνώμονας του τομέα αειφορίας (χρήση των φυσικών οικοσυστημάτων και των πηγών ενέργειας, ώστε να εξασφαλίζεται η μελλοντική ποιότητα και ισορροπία) στην Ford, πέρασε ολόκληρη τη καριέρα του δουλεύοντας σε εκατοντάδες σχετικά projects, από την βελτίωση της απόδοσης των καυσίμων στα οχήματα μέχρι πρωτοβουλίες αειφορίας για τις εγκαταστάσεις παραγωγής οχημάτων, και σήμερα είναι στην ευχάριστη θέση να μπορεί να παρουσιάσει τα πρώτα αυτοκίνητα που μπορούν να κομποστοποιηθούν.

Η Ford ξεκίνησε πρόσφατα να ενσωματώνει φυσικά υλικά σε ανταλλακτικά αυτοκινήτων της, συμπεριλαμβανομένων του σιταριού και των προϊόντων σόγιας. Οι επιστήμονες της Ford ερευνούν επίσης τις χρήσεις της φλούδας από καρύδα, των καρότων και των πλαστικών με βάση το καλαμπόκι.

Στο μεταξύ, η εταιρία έχει ξεκινήσει να μαζεύει τα πλαστικά μπουκάλια από κάθε της συνέδριο με σκοπό να τα χρησιμοποιήσει στα ηλεκτρικά της αυτοκίνητα μέσα στον επόμενο χρόνο.

Στόχος της είναι η «Καμπάνια των 2 εκατομμυρίων μπουκαλιών», με την οποία θέλει να συγκεντρώσει εκατομμύρια πλαστικά μπουκάλια που θα τα χρησιμοποιήσει για να φτιάξει τα χαλάκια των αυτοκινήτων αλλά και τα καλύμματα των θέσεων. Ήδη, πάντως, χρησιμοποιούνται τρία ζευγάρια από χρησιμοποιημένα τζιν παντελόνια για κάθε αμάξι, ώστε να δημιουργηθούν ανακυκλώσιμα καλύμματα.

Η εταιρία οραματίζεται την κατασκευή αυτοκινήτων με 100% βιοδιασπώμενο εσωτερικό στο μέλλον, και οι ασταμάτητες κινήσεις της προς αυτή τη κατεύθυνση υπόσχονται ένα καλύτερο μέλλον για το περιβάλλον και τη σύγχρονη διαβίωση.