Η τεράστια εκστρατεία της Greenpeace για την Αρκτική

Η τεράστια εκστρατεία της Greenpeace για την Αρκτική

Είμαστε πολύ κοντά στην αρχή του τέλους...

Η παγκόσμια εκστρατεία της Greenpeace για την προστασία της Αρκτικής από τη σχεδιαζόμενη εισβολή της πετρελαϊκής και αλιευτικής βιομηχανίας, που είναι πλέον εφικτή εξαιτίας της συνεχόμενης υποχώρησης των θαλάσσιων πάγων στην κορυφή του κόσμου, έχει ξεκινήσει και βρίσκει υπέρμαχους πολλούς διάσημους πέρνοντας τεράστιες (ευτυχώς για όλους μας) διαστάσεις!

Τα πιο ισχυρά κράτη της γης προσπαθούν να κομματιάσουν και να βιομηχανοποιήσουν την Αρκτική που λιώνει, εξ' αιτίας των κλιματικών αλλαγών. Αυτό όμως θα ήταν απολύτως καταστροφικό, αφού ο πάγος της Αρκτικής διατηρεί ολόκληρο τον πλανήτη δροσερό, σταθεροποιώντας το κλίμα, για να μπορούμε να ζούμε, αλλά και να καλλιεργήσουμε την τροφή μας.
Επιπλέον, οι μηχανότρατες βιομηχανικής κλίμακας –τεράστια αλιευτικά σκάφη που ξεγυμνώνουν από ζωή το βυθό- έχουν ήδη ξεκινήσει να καταστρέφουν τη θαλάσσια ζωή στον Αρκτικό Ωκεανό. Παράλληλα, η στρατικοποίηση στην περιοχή αυξάνεται συνεχώς, με 6 χώρες να προσπαθούν να αρπάξουν τμήματα της Αρκτικής, συμπεριλαμβανομένου του Βόρειου Πόλου, ως μέρος της εθνικής τους επικράτειας. Η Greenpeace θέλει να προστατέψει την Αρκτική στο όνομα όλου του πλανήτη!

Στόχος της είναι να δημιουργήσει με τη βοήθεια όλων μας, ένα Παγκόσμιο Καταφύγιο στην Αρκτική, που θα απαγορεύει τις γεωτρήσεις για πετρέλαιο και τη βιομηχανική αλιεία. Η Greenpeace χρειάζεται τις υπογραφές μας, στην ιστοσελίδα www.SaveTheArctic.org για να σταματήσει εταιρίες όπως οι: Shell, BP, Exxon, Gazprom κ.ά., που ενώ ευθύνονται ήδη σε μαγάλο ποσοστό για τις κλιματικές αλλαγές, διακινδυνεύουν μια πετρελαιοκηλίδα στην Αρκτική για να βρουν πετρέλαιο που θα καλύψει μόνο ανάγκες καυσίμων μόνο- επαναλαμβάνουμε ΜΟΝΟ τριών ετών.

Την ίδια ώρα, 100 προσωπικότητες από το χώρο του θεάματος, του αθλητισμού και των επιχειρήσεων, όπως ενδεικτικά οι: Penelope Cruz, Γιώργος Χωραφάς, Paul McCartney, Havier Bardem, Pedro Almodovar, Thom Yorke, Jude Law και άλλοι, ενώνουν τις δυνάμεις τους με την Greenpeace για την εκστρατεία Μαζί να Σώσουμε την Αρκτική! Οι υπογραφές τους θα είναι οι πρώτες 100 από τις 1.000.000 συνολικά που θα μαζέψει η οργάνωση και θα τις στείλει στην Αρκτική – μαζί με μια σημαία σύμβολο της ειρήνης –διεκδικώντας την περιοχή στο όνομα όλου του πλανήτη, της ανθρωπότητας και των μελλοντικών γενιών!

Απολαύστε το βίντεο στο κάτω μέρος της οθόνης, όσο ακόμη μπορείτε, μιας και σε λίγα χρόνια αν δεν σταματήσει το λιώσιμο των πάγων δεν θα υπάρχει πια πάγος... ήδη αν παρατηρήσετε, το μεγαλύτερο μέρος καλύπτεται κιόλας από νερό...

Ο τραγουδιστής των Radiohead, Thom Yorke, δήλωσε:

«Πρέπει να σταματήσουμε τις πετρελαϊκές εταιρίες που θέλουν να μπουν στην Αρκτική. Μία πετρελαιοκηλίδα θα κατέστρεφε αυτήν την – απερίγραφτης ομορφιάς – περιοχή, την ώρα που η καύση ακόμα περισσότερου πετρελαίου θα χειροτέρευε το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε όλοι: τις κλιματικές αλλαγές. Για αυτό υποστηρίζω αυτήν την εκστρατεία, για αυτό υπέγραψα και έδωσα το όνομα μου στον πάπυρο. Κάθε φορά που θα κοιτάω προς το Βορά, θα ξέρω ότι το όνομα μου βρίσκεται στο βυθό της Αρκτικής Θάλασσας, στην κορυφή του κόσμου ως μία αιώνια δήλωση της κοινής μας δέσμευσης να σώσουμε την Αρκτική».

Εσείς, θα μείνετε άπραγοι;