Ολυμπιακοί Αγώνες 2012: H ρύπανση του Λονδίνου επιβαρύνει την υγεία των αθλητών

Γωγώ Φούντα
Ολυμπιακοί Αγώνες 2012: H ρύπανση του Λονδίνου επιβαρύνει την υγεία των αθλητών

Το όζον εχθρός του θεάματος αλλά και της υγείας των αθλητών.

Μιας και το παγκόσμιο ενδιαφέρον είναι στραμμένο στο Λονδίνο και τους Ολυμπιακούς Αγώνες σας έχουμε και ένα νέο το οποίο ναι μεν αφορά στο μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός του πλανήτη αλλά από άλλη σκοπιά και όχι από την καθαρά αγωνιστική.

Σύμφωνα λοιπόν με μετρήσεις, τα επίπεδα όζοντος στην ατμόσφαιρα της βρετανικής πρωτεύουσας εδώ και λίγες μέρες έχουν χτυπήσει κόκκινο με αποτέλεσμα αυτό να δημιουργεί πρόβλημα στη φυσική κατάσταση αλλά και στην υγεία των αθλητών.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Frank Kelly από το Πανεπιστήμιο King's College εξαιτίας του όζοντος οι αθλητές δεν μπορούν να πάρουν αρκετό οξυγόνο ώστε να έχουν την μεγαλύτερη δυνατή απόδοση. «Οι συνθήκες δεν είναι ιδανικές για τους αθλητές, ειδικά σε ό,τι αφορά τα αγωνίσματα αντοχής», τόνισε ο Δρ. Kelly.

Οι αθλητές είναι ιδιαίτερα ευαίσθητοι γιατί αναπνέουν μεγάλη ποσότητα αέρα πολυ γρήγορα και για πολλές ώρες, ωστόσο, σύμφωνα πάντα με τους ειδικούς τα επίπεδα ρύπανσης στον αέρα του Λονδίνου, είναι τόσο υψηλά που προκαλούν προβλήματα, αναπνευστικά και καρδιακά όχι μόνο στους αθλητές αλλά και σε μαγάλη μερίδα ανθρώπων που κυκλοφορεί στην πόλη.

Διαβάστε επίσης:

Η Νέα Ζηλανδία σκοπεύει να γίνει 100% ηλιακό έθνος!

Συμβουλές για οικολογικό μαγείρεμα