Δροσίστε το σπίτι σας, χωρίς air condition

Δροσίστε το σπίτι σας, χωρίς air condition

Οικονομία στην τσέπη σας αλλά και στο περιβάλλον

Ο καύσωνας έχει κινητοποιήσει όσους από εμάς δεν είμαστε διακοπές, να βρούμε τρόπους να δροσιστούμε χωρίς, όμως, να μας στοιχίζει μία περιουσία. Το air condition δεν είναι πάντα η καλύτερη εναλλακτική, αφού καταναλώνει μεγάλες ποσότητες ενέργειας. Εμείς, βρήκαμε τρία tips να δροσίσουμε τον χώρο μας οικονομικά- για εμάς, αλλά και για το περιβάλλον.

1)Επιλέξτε ανοιχτόχρωμες κουρτίνες
Είναι πιο αποτελεσματικές στο να κρατάνε την ζέστη έξω από τα παραθυρόφυλλα, αφού τα ανοιχτά χρώματα αντανακλούν τον ήλιο έξω. Για δραστικότερα αποτελέσματα, κρατήστε τις κλειστές στα παράθυρα που κοιτούν δυτικά και νότια.

2)Κοιμηθείτε με ανοιχτά παράθυρα
Αφήστε τον αέρα να κυκλοφορήσει μέσα στο σπίτι, τις πιο δροσερές ημέρες, ή τα βράδια που η θερμοκρασία πέφτει. Φροντίστε να κρατήσετε ανοιχτές και τις εσωτερικές πόρτες των δωματίων, ώστε να δροσιστούν όλοι οι χώροι.

3)Κλείστε την τηλεόραση
Ένας λόγος επιπλέον, είναι ότι οι ηλεκτρικές συσκευές που, με την χρήση τους, παράγουν θερμότητα, ανεβάζουν την θερμοκρασία μέσα στο σπίτι. Χρησιμοποιείστε αυτές τις συσκευές, αλλά και τα φώτα, μόνο στον βαθμό που αυτό είναι απαραίτητο.