Victoria’s Secret: Tα εσώρουχα του brand γίνονται οικολογικά

Victoria’s Secret: Tα εσώρουχα του brand γίνονται οικολογικά

Άλλο ένα mega-brand αποκτά φιλική στο περιβάλλον συνείδηση

Η βιομηχανία της μόδας προχωρά σε μία νέα κατεύθυνση καθαρά πιο φιλική προς τον άνθρωπο και το περιβάλλον, δημιουργώντας ρούχα οικολογικά και απαλλαγμένα από τοξικές ουσίες. Με πρωτοπόρους την ιαπωνική Uniglo και την ιταλική Βenetton, όπως και την σουηδική H&M (με τα LOGG και Cοnscious) να ακολουθεί κατά πόδας, τα πιο διάσημα γυναικεία εσώρουχα γίνονται οικολογικά.

Η Limited Brands, της οποίας κομμάτι είναι η Victoria's Secret αποφάσισε να εξαλείψει τη χρήση επικίνδυνων χημικών στην κατασκευή των διάσημων εσωρούχων της μέχρι το 2020 λαμβάνοντας σοβαρά υπόψιν τις έντονες πιέσεις ακτιβιστών και ευαισθητοποιημένων καταναλωτών για προϊόντα περισσότερο φιλικά στο περιβάλλον. Πιέσεις που είχαν εντατικοποιηθεί από τον περασμένο Νοέμβριο όταν, σε έρευνα και καμπάνιαπου είχε διεξάγει η Greenpeace ονόματι Detox Fashion, είχε εντοπίσει στα εσώρουχα της εταιρείας μια τοξική ουσία η οποία θεωρείται ύποπτη για ορμονικές διαταραχές.

Η Greenpeace είχε εντοπίσει τοξικές ουσίες στα ρούχα πολλών ακόμη πασίγνωστων εταιρειών και οίκων μόδας και χάρη στις έντονες διαμαρτυρίες της το 2013, θα δούμε πολλές γνωστές εταιρείες να θέτουν ως προτεραιότητά τους τον οικολογικό προσανατολισμό των προϊόντων τους. Μπράβο, λοιπόν, στη Victoria's Secret για αυτή την απόφαση!

Διαβάστε ακόμη:

Ο Γιώργος Σεγρεδάκης ντύνει τη Ζέτα με Λουκία!
Η Vanessa Paradis είναι το πρόσωπο της συλλογής Conscious της H&M