Αλπικές μελωδίες στο Σάλτσμπουργκ

Αλπικές μελωδίες στο Σάλτσμπουργκ

Ο κύριος Mozart δεν έβλεπε την ώρα να την κάνει από "την πιο μισητή πόλη" αλλά χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο δείχνουν να διαφωνούν μαζί του

View_of_Salzburg_Fortress_from_Mirabell_Gardens
473
blaue_gans
Hotel-Stein-Salzburg
SetHeight550-_dsc2666_0065
2253_-_Salzburg_-_St_Peters_Stiftskeller
p8300477
Cafe_Tomaselli_Salzburg
DSC00249_Small

Χτισμένο πάνω σε μια μαγευτική τοποθεσία, το Σάλτσμπουργκ, είναι εξίσου ελκυστικό τον χειμώνα που ντύνεται στα λευκά και την άνοιξη που ανθίζουν οι καταπράσινοι λόφοι του.

Ο ποταμός Salzach χωρίζει την πόλη σε σε δύο πλευρές που περιλαμβάνουν και οι δυο κομμάτια της Παλιάς και Νέας Πόλης.

Ανατρέξτε στο λαμπρό παρελθόν του Παλατιού Mirabell με τον υπέροχο κήπο με γλυπτά και του μεσαιωνικού φρούριου Festung Hohensalzburg στην κορυφή του λόφου Mönchsberg.

Ενημερωθείτε για τη σύγχρονη τέχνη στο Mönchsberg Museum der Moderne και θαυμάστε την πόλη από την βεράντα του καταπληκτικού εστιατόριου του, Μ32.

Αν έχετε πιο camp διαθέσεις μεταμορφωθείτε σε φιλόμουσο μέλος της οικογένειας Von Trapp συμμετέχοντας στο The Sound of Music Tour (η ταινία γυρίστηκε στο Σάλτσμπουργκ το 1964).

Ικανοποιήστε τις καταναλωτικές σας ανάγκες στα μαγαζιά της οδού Getreidegasse, της πλατείας Alter Markt και των γύρω στενών. Κάντε διάλειμμα σε ένα από τα αμέτρητα καφέ της περιοχής που σερβίρουν gourmet καφέδες και πεντανόστιμα γλυκά.

Περπατήστε στην ήσυχη και γραφική Steingasse που βρίσκεται πίσω από τον παραποτάμιο κινηματογράφο Das Kino.
Υποκύψτε στην κιτς τυραννία των αμέτρητων μαγαζιών με σουβενίρ Mozart που δεδομένου του μίσους που έτρεφε για τη γενέτειρα του "μυρίζουν" σατανική συνωμοσία του Salieri.

Διαμονή

Arthotel Blaue Gans
Getreidegasse 41-43
Τηλ. +43 662 84 24 910
www.blauegans.at
Από €145 το δίκλινο
Ζήστε περιτριγυρισμένες από έργα σύγχρονης τέχνης σε ένα από τα πιο στιλάτα ξενοδοχεία της πόλης. Εκτός από τις καλλιτεχνικές ικανοποιεί και τις αλκοολικές σας ανησυχίες με τη βοήθεια του καταπληκτικού μπαρ που διαθέτει.

Hotel Stein
Giselakai 3-5
Τηλ. +43 662 87 43 460
www.hotelstein.at
Από €111 το δίκλινο
Η αισθητική της δεκαετίας του πενήντα μπερδεύεται κομψά με το σύγχρονο design σε ένα ξενοδοχείο που αποτελεί σταθερή αξία της πόλης. Πανοραμική θέα που κόβει την ανάσα από την ταράτσα που αξίζει να επισκεφτείτε έστω και σαν πελάτες του café bar.

Naturfreundehaus Stadtalm
Gruber&Esterer OEG, Mönchsberg 19C
Τηλ. +43 662 84 17 29
www.stadtalm.at
Από €80 το δίκλινο
Ειδυλλιακή τοποθεσία πάνω στον λόφο Mönchsberg που σίγουρα θα συγκινήσει τη μικρή Heidi που κρύβετε μέσα σας. Μόνο μην αρχίσετε να τρέχετε πάνω κάτω με τα ξύλινα clogs γιατί θα εισπράξετε αυστριακό μπινελίκι-γάβγισμα.


Για φαγητό

Zum Eulenspiegel
Hagenauerplatz 2
Τηλ. +43 662 84 31 80
www.zum-eulenspiegel.at
Είναι μικρό και κρυμμένο μέσα σε μια μικρή πλατεία αλλά αξίζει να το ανακαλύψετε για την παραδοσιακή αυστριακή κουζίνα του και την θεότρελη διακόσμηση των πάνω δωματίων. Απολαύστε καστανόσουπα και φιλέτο stroganoff υπό το βλέμμα σατύρων, ταριχευμένων ζωακίων και στρουμπουλών αγγέλων που κρέμονται ανέμελα στους τοίχους.
Stiftskeller St Peter
St Peter Bezirk 1-4
Τηλ. +43 662 84 12 680
www.haslauer.at
Ιστορικό εστιατόριο που λειτουργεί από το 803 και διαθέτει έντεκα διαφορετικά διακοσμημένες σάλες. Φημίζεται για το Salzburger Nocker του και για τα μουσικοφιλικά Mozart dinner με live ορχήστρα και dress code δέκατου όγδοου αιώνα.

Resch and Lieblich
Toscaninihof 1
Τηλ. +43 662 83 675
Resch και Lieblich είναι οι δύο ποικιλίες του τοπικού κρασιού most που ρέει άφθονο μέσα στο εστιατόριο με την καταπληκτική θέα. Μην το πιείτε ξεροσφύρι, συνοδέψτε με schnitzel, goulash ή με ένα πελώριο λουκάνικο.

Για καφέ και ποτό

Café Sacher
Schwarzstrasse 5-7
Τηλ. +43 662 88 97 70
Το διάσημο καφέ του ξενοδοχείου Sacher φημίζεται για τα κολασμένα γλυκά του και το ομώνυμο ρόφημα που είναι ζεστή σοκολάτα σερβιρισμένη με ειδικό λικεράκι. Ευγενικές fraulein θα σας εξυπηρετήσουν και στο κατάστημα που λειτουργεί ακριβώς δίπλα με γλυκά σουβενίρ.

Café Tomaselli
Alter Markt 9
Τηλ. +43 662 84 44 88
Δίπλα στον καθεδρικό ναό του Σάλτσμπουργκ βρίσκεται το πιο παλιό καφέ της πόλης που υπήρξε και στέκι του αχάριστου τέκνου Wolfgang. Γοητεία παλιάς εποχής , σερβιτόροι με tuxedo και σερβιτόρες με «στολή κουζίνας» σας φέρνουν μπροστά σας το δίσκο με τα γλυκά ημέρας για να μην διανοηθείτε να γλιτώσετε τη θερμίδα.

Jazzit
Elisabethstrasse 11
Τηλ. +43 662 88 32 64
www.jazzit.at
Ακόμα και αν δεν τρελαίνεστε για τζαζ μουσικές επισκεφτείτε το για την ωραία ατμόσφαιρα και το ζωντανό μπαρ. Κάθε Τρίτη έχει jam session με ελεύθερη είσοδο και θα βρείτε μαζεμένο πολύ ντόπιο κόσμο.
Hangar-7
Wilhelm-Spazier Strasse 7a
Τηλ. +43 662 21 970
Μπαρ, εστιατόριο και αεροπλανικό μουσείο με αεροδυναμικό αρχιτεκτονικό σχεδιασμό. Αξίζει να φορέσετε τα aviator γυαλιά σας και να πεταχτείτε μέχρι το αεροδρόμιο για να το θαυμάσετε. Ο παράδεισος του plane spotter.


Shopping

Deco Art
Wiener-Philharmoniker-G.1
Τηλ. +43 662 84 17 52
Στο κοσμηματοπωλείο της Verena Schrems θα βρείτε μοναδικούς art deco και art nouveau θησαυρούς. Από καταπληκτικά κοσμήματα της περιόδου 1900-1950 μέχρι πολύχρωμα τσαγερά αντίκες και πολύτιμα μικροαντικείμενα.
Confiserie Josef Holzermayr
Alter Markt 7
Τηλ. +43 662 84 23 65
www.holzermayr.at
Εδώ θα αναζητήσετε τα αυθεντικά σοκολατάκια Salzburger Mozartkugel με το μπλε-ασημί περιτύλιγμα και τη μυστική συνταγή του 1890. Ζαχαροπλαστικό ντελίριο από πραλίνες, τρούφες και χειροποίητες σοκολάτες και μια ειδική σειρά προϊόντων που απευθύνεται σε διαβητικούς.
Atemlos
Getreidegasse 36
Τηλ. +43 662 84 50 52
www.atemlos-salzburg.at
Καταπλήξτε την οικογένεια και τους φίλους σας με τα ευφάνταστα δώρα που θα διαλέξετε στη boutique του έρωτα. Αποπλανητικά λάδια για τους πιο συμβατικούς, κρεμαστά σκουλαρίκια θηλών για τους πιο προχωρημένους και σεμινάρια πάθους κι έρωτα για τους άσχετους.