Εκτύπωση εκτάκτου ανάγκης

Εκτύπωση εκτάκτου ανάγκης

Ω, ναι, σωστά διαβάσατε. Αν αγαπάτε το περιβάλλον, θα πρέπει να μάθετε να εκτυπώνετε μόνο όταν υπάρχει κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Τον παλιό κακό καιρό που δεν είχαμε πολυσυνειδητοποιήσει πόσο πολύ έχουμε βλάψει τον πλανήτη, όταν θέλαμε να διαβάσουμε κάτι που πετύχαμε στο internet με την ησυχία μας, το εκτυπώναμε και το κρατούσαμε σ' ένα συρτάρι μέχρι να βρούμε την όρεξη και το χρόνο να το διαβάσουμε. Μέγα λάθος.

Εκατομμύρια χαρτιού Α4 βρέθηκαν τελικά αδικοχαμένα στις χωματερές, τα περισσότερα χωρίς τελικά να διαβαστούν καν. Αυτό μεταφράζεται σε αμέτρητους κομμένους κορμούς δέντρων που αποτελούν απαραίτητη προϋπόθεση για την Παρασκευή χαρτιού, δηλαδή σε μια πελώριου μεγέθους οικολογική καταστροφή. Θα μας πείτε: μα, ούτως ή άλλως τα δέντρα κόβονται.

Και θα σας πούμε πως λιγότερη κατανάλωση, σημαίνει και μικρότερη παραγωγή. Με άλλα λόγια, όσο λιγότερο χαρτί καταναλώνετε, τόσο λιγότερο χαρτί αγοράζετε και άρα τόσο λιγότερους κορμούς θα αναγκαστούν να κόβουν οι αντίστοιχες εταιρείες, των οποίων οι πωλήσεις θα έχουν πέσει εκ των πραγμάτων. Δεν πιστεύουμε να έχετε τύψεις;