Αφού δε μπορούμε να τις εξαφανίσουμε, ας τις ανακυκλώσουμε!

Αφού δε μπορούμε να τις εξαφανίσουμε, ας τις ανακυκλώσουμε!

Ας το πάρουμε απόφαση: οι πλαστικές σακούλες ήρθαν για να μείνουν. Τι θα λέγατε όμως να εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο επαναχρησιμοποίησης;

Κανένα προϊόν δεν είναι πιο εξαπλωμένο, εύχρηστο και δημοφιλές από τις πλαστικές σακούλες. Παρόλα αυτά, είναι ιδιαίτερα βασικό να περιοριστεί και τελικά να καταργηθεί η κατανάλωσή τους, καθώς αποτελούν σκουπίδια ιδιαίτερα βλαβερά για το περιβάλλον. Σαμποτάζ στην προσπάθεια αυτή αποτελεί χωρίς άλλο η ίδια η κοινωνία, η οποία όσο εύκολα προσαμόζεται σε αλλαγές που διευκολύνουν τη ζωή των μελών της, τόσο δύσκολα κατορθώνει να αφήσει πίσω της τις κακές συνήθειες.

Έτσι λοιπόν, δεν θα είναι λίγες οι φορές που θα αναγκαστείτε να χρησιμοποιήσετε πλαστικές σακούλες, ακόμα κι αν εξελιχθείτε στο μεγαλύτερο πολέμιό τους. Στην περίπτωση αυτή, όταν τελειώσει ο χρηστικός τους ρόλος, μην τις πετάξετε στα σκουπίδια. Μάθετε που ακριβώς στην κοινότητά σας γίνεται ανακύκλωση ειδικά για πλαστικές σακούλες και επισκεφθείτε το αντίστοιχο κέντρο. Σε μερικές περιοχές μάλιστα, υπάρχουν σούπερ μάρκετ και επιχειρήσεις που αναλαμβάνουν να βγάλουν εις πέρας αυτό το έργο.

Έμπνευση αποτελεί το γεγονός ότι στο εξωτερικό υπάρχουν πόλεις ολόκληρες που έχουν πλέον καταργήσει εντελώς τη χρήση της πλαστικής σακούλας.