Πλαστική σακούλα Vs Οικολογική τσάντα

Πλαστική σακούλα Vs Οικολογική τσάντα

Πιστεύετε ότι είναι τόσο δύσκολο να ζήσετε χωρίς πλαστικές σακούλες; Κι όμως. Οι επίδοξοι αντικαταστάτες της έχουν ήδη αρχίσει να εξαπλώνονται.

Κάθε μαζική προσπάθεια στέφεται με επιτυχία μονάχα όταν βασίζεται στην ιδιωτική πρωτοβουλία. Έτσι λοιπόν, καλύτερο είναι να μην περιμένουμε να δούμε πως τα πάει το σύνολο σε οποιαδήποτε προσπάθεια καταβάλλει για το κοινό καλό, αλλά να ενεργούμε προσωπικά μέχρι η κίνηση να γίνει μαζική και να φέρει τελικά τα αποτελέσματα που επιθυμούμε.

Στην προσπάθεια για την κατάργηση της πλαστικής σακούλας, αυτό που μπορούμε να κάνουμε αρχικά, είναι να στραφούμε προς τις επαναχρησιμοποιούμενες τσάντες για ψώνια, τις γνωστές μας «οικολογικές». Αυτές, δεν είναι χάρτινες, αφού και σε αυτή την περίπτωση απαιτείται το κόψιμο δέντρων προκειμένου να παρασκευαστούν.

Πρόκειται για τσάντες φτιαγμένες από ανανεώσιμα υλικά, ιδιαίτερα βολικές και ανθεκτικές, που μπορούν να διπλωθούν και να γίνουν μικροσκοπικές. Μπορείτε να τις βρείτε σε διάφορα σχέδια, μεγέθη και χρώματα, σε σούπερ μάρκετ και είδη με αναλώσιμα. Οι τιμές τους είναι ιδιαίτερα χαμηλές και η χρησιμότητά τους ανεκτίμητη!

Γι' αυτό, πριν βγείτε για ψώνια, αρπάξτε την τσάντα που σας εκφράζει και πείτε «όχι» στην υπάλληλο του ταμείου που θα σας προσφέρει τις πλαστικές σακούλες.