Χρησιμοποίησέ το ξανά (και ξανά)

Χρησιμοποίησέ το ξανά (και ξανά)

Εντάξει, έκανες το λάθος και εκτύπωσες. Αν έκανες όμως και το λάθος να εκτυπώσεις μόνο από τη μία πλευρά, μην ανησυχείς. Υπάρχει ακόμα τρόπος να το σώσεις.

Είσαι στο γραφείο και είσαι ένας απλός φυσιολογικός άνθρωπος που κάνει λάθη όπως όλοι οι άλλοι. Μπερδεύτηκες/ξεχάστηκες/παρασύρθηκες και εκτύπωσες κάτι το οποίο όμως σου είναι περιττό. Ακόμα κι αν κάποτε σου ήταν χρήσιμο, μην το πετάξεις στα σκουπίδια σα στυμμένη λεμονόκουπα. Μπορείς να συγκεντρώσεις όλα τα «άχρηστα» εκτυπωμένα από τη μία πλευρά χαρτιά και να τα τοποθετήσεις σε ένα δίσκο, με την ένδειξη «χαρτί για επόμενη χρήση».

Όλοι στο γραφείο μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη λευκή πλευρά τους για τις πρόχειρες σημειώσεις τους, ή να βάλουν τα χαρτιά που δεν είναι τσαλακωμένα πίσω στον εκτυπωτή, ώστε να εκτυπώσουν πράγματα που δεν είναι ιδιαίτερα σημαντικά αλλά πρέπει να εκτυπωθούν. Μην ξεχάσετε να βάλετε οδηγίες στον δίσκο, ώστε να γνωρίζουν όλοι ποια χαρτιά μπορούν να τοποθετούν εκεί και να μην μετατραπεί το σημείο σε κάδο απορριμμάτων. Υπενθυμίστε στους συναδέλφους σας την ύπαρξη τους συγκεκριμένου κάδου και δώστε τους το καλό παράδειγμα.