Ζαλιστικό Καρπενήσι

Ζαλιστικό Καρπενήσι

Μπορεί να μη ζαλιστείτε από τις στροφές που οδηγούν στην Ευρυτανική πρωτεύουσα ή από το φημισμένο τσίπουρο του αλλά σίγουρα μια ζαλάδα θα σας βρει με την αλπική ομορφιά του.

kastanea1
139061
glykoplastio1

Ο ήπιος φετινός χειμώνας ίσως δεν εμπνέει για πολλές εξορμήσεις στο χιονοδρομικό κέντρο του όρους Βελουχίου αλλά είναι ιδανικός για βόλτες στα γύρω χωριά. Στον παραδοσιακό οικισμό Κορυσχάδες θα θαυμάσετε την τοπική αρχιτεκτονική και τις ελατοσκεπασμένες πλαγιές του. Στο πετρόκτιστο Μεγάλο Χωριό θα επισκεφθείτε το Λαογραφικό Μουσείο και το καφέ του Καρβέλη με το αμαρτωλό γαλακτομπούρεκο.

Στον καταπράσινο Προυσό θα νιώσετε δέος κοιτάζοντας το επιβλητικό Μοναστήρι της Παναγίας να ισορροπεί πάνω σε απόκρημνα βράχια. Λίγο πιο πέρα σας περιμένει το Φαράγγι της Μαύρης Σπηλιάς με τους κρυστάλλινους καταρράκτες που ενδείκνυνται για αναρρίχηση. Ακολουθείστε το μονοπάτι που οδηγεί στο ιστορικό κρησφύγετο χωρίς να αποτραπείτε από την ταινία "127 Hours" με τον James Franco. Ο δρόμος είναι βατός και η διαδρομή μαγική.

Χαθείτε άφοβα μέσα στα πλακόστρωτα σοκάκια του χωριού Φιδάκια με τα καλοδιατηρημένα αρχοντικά και την υπέροχη θέα προς τη Λίμνη Κρεμαστών.

ΔΙΑΜΟΝΗ
-Kastanea House & Bar
Άγιος Νικόλαος Ευρυτανίας, τηλ. 22370 21210
www.kastanea.gr
Από € 140 το δίκλινο
Ξενώνας βγαλμένος από τις σελίδες του Wallpaper που έχει ως μοναδικό μειονέκτημα την αποπλανητική φιλοξενία του ιδιοκτήτη, Νίκου Τσιάγκα. Θα σας φτιάξει custom made πρωινό, θα σας ποτίσει σπιτικό λικέρ και θα αυτοσχεδιάσει με playlist που ξεκινάει από την Cat Power και καταλήγει στην Τζένη Βάνου. Δεν θα θέλετε να φύγετε ποτέ.

-Hotel Spa Montana
Καρπενήσι, τηλ. 22370 80400
www.montana.gr
Από € 147 το δίκλινο
Αφήστε τους άλλους να γκρεμίζονται στις χιονισμένες βουνοπλαγιές και χαλαρώστε στο spa του ξενοδοχείου που χωρίς αμφιβολία θα επέλεγε η Joan Collins στην περίπτωση που γινόταν συνέδριο με θέμα "Δυναστεία και Έλατο" στο Καρπενήσι.


-Ξενώνας Οιχαλία
Φιδάκια Ευρυτανίας, τηλ. 22370 24552
www.fidakia.gr
Από € 80 το δίκλινο.
Πέτρα, ξύλο, φλοκάτες και χουχουλιάρικη διάθεση στα καλόγουστα δωμάτια του ξενώνα που διαθέτει προνομιακή θέση στον οικισμό Φιδάκια και πανοραμική θέα της περιοχής.

ΦΑΓΗΤΟ
-Το Νόστιμο
Νόστιμο Ευρυτανίας, τηλ. 22370 22579
Το εστιατόριο που πριν πολλά χρόνια άνοιξε η κυρία Ελένη μαζί με τις δυο αδερφές της στην πλατεία του χωριού είναι όνομα και πράγμα. Το διατηρεί πλέον μαζί με τον γιο της αλλά συνεχίζει τα παραδοσιακά μαγειρέματα σε γάστρα βουτηγμένη στη χόβολη.

-Αντιγόνη
Κρίκελλο Ευρυτανίας, τηλ. 22370 71250
Η κυρία Αντιγόνη είναι η αδιαμφισβήτητη Master Chef στο γραφικό Κρίκελλο. Ξεκινήστε χαλαρά με χορτόπιτα, συνεχίστε δυναμικά με αγριογούρουνο στιφάδο και ολοκληρώστε θαρραλέα με καρυδόπιτα. Αν μετά από όλα αυτά δεν μπορείτε να κουνηθείτε κανένα πρόβλημα. Το κατάστημα διαθέτει και ενοικιαζόμενα δωμάτια.

-Το Στέκι
Κλαυσί Ευρυτανίας, τηλ. 22370 21215
Στο μικροσκοπικό καφενείο-οινομαγειρείο της κυρίας Βασιλικής δεν θα βρείτε πολλά τραπέζια αλλά θα φάτε θεϊκούς λαχανοντολμάδες και τα καλύτερα μαγειρευτά της περιοχής. Ένα, δύο ή κι οχτώ συνοδευτικά τσιπουράκια επιβάλλονται.

ΚΑΦΕ-ΠΟΤΟ
-Όναρ
Καρπενήσι, τηλ. 22370 80662
Cult καφέ μπαρ στους πρόποδες του χιονοδρομικού κέντρου με φοβερή θέα. Καθίστε δίπλα στο τζάκι και δοκιμάστε το ρόφημα από βότανα "Όναρ" ή ένα malt whiskey. Χαζέψτε τις φωτογραφίες πάνω στη μπάρα και νιώστε ότι τα 80'ς δεν έφυγαν ποτέ.

-Γλυκοπλαστείο
1 χμ Καρπενησίου Λαμίας 2237089111
Νέα άφιξη που απευθύνεται σε λιχούδες λάτρεις του design. Καθίστε στους ξύλινους πάγκους που σχεδίασαν οι a+architects και μη φύγετε χωρίς να δοκιμάσετε τους λαχταριστούς λουκουμάδες.


ΠΑΡΤΕ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ
-Αλλαντοποιείο Στρεμμένου
Προυσός Ευρυτανίας, τηλ. 22370 80810
Ο πρώην πρέσβης κ.Στρεμμένος μας κακομαθαίνει με μοναδικό προσούτο, λουκάνικα με πράσο και λούζα. Αξίζει να κάνετε μια βόλτα στο διπλανό μονοπάτι που οδηγεί στη Μονή Προύσου πριν φορτωθείτε με τις σακούλες.

-Το Σπίτι του Μελιού
Ζηνοπούλου 15, Καρπενήσι, τηλ. 22370 24624
Η οικογένεια Καρανίκα έχει 150 χρόνια παράδοσης στη μελισσοκομία οπότε ποια είμαι εγώ που θα τους αμφισβητήσω. Βασιλικός πολτός, γύρη και πρωτόγνωρες ποικιλίες μελιού. Για τους μελιμανείς υπάρχει και αυτό:
www.spititoumeliou.blogspot.com