Οικολογία πολλών αστέρων! Αυτοί είναι οι πιο ευαισθητοποιημένοι stars του Hollywood

Οικολογία πολλών αστέρων! Αυτοί είναι οι πιο ευαισθητοποιημένοι stars του Hollywood

Και για αυτό τους αγαπάμε ακόμα περισσότερο.

Η οικολογία είναι ένα τεράστιο παγκόσμιο κίνημα που έχει μπει στην καθημερινότητα μας και οι celebrities δε θα μπορούσαν να μείνουν αμέτοχοι σε αυτό. Αυξημένες ευαισθησίες, οικολογική συνείδηση ή ένα μέσο για δημοσιότητα; Δεν ορκιζόμαστε για το κίνητρο, αλλά σημασία έχει πως χάρη σε αυτούς η αγάπη για το περιβάλλον απέκτησε ξεχωριστή λάμψη.

SALMA HAYEK
Η Salma Hayek είναι άκρως συνειδητοποιημένη σχετικά με την οικολογία. Η υπερθέρμανση του πλανήτη και οι αλλαγές στις κλιματολογικές συνθήκες την έχουν οδηγήσει στην κατοχή υβριδικού αυτοκίνητου και ενός σπιτιού που λειτουργεί με ηλιακή ενέργεια. H Hayek είναι οπαδός της οργάνωσης Global Green και έχει δηλώσει ότι η εμπλοκή της σε μια τέτοιου είδους κίνηση συνδέεται με την ανησυχία της για το μέλλον της κόρης της. «Φοβάμαι σε τι κόσμο θα μεγαλώσει... αν δε δράσουμε άμεσα τότε το μέλλον προβλέπεται δυσοίωνο!». Η Μεξικανή ηθοποιός έχει επίσης ενεργή δράση στον τομέα της βίας εναντίον γυναικών και στην περίθαλψη των παιδιών. Μάλιστα σε μια πρόσφατη επίσκεψή της στην Σιέρα Λεόνε της Αφρικής, θήλασε ένα πεινασμένο βρέφος.

CATE BLANCHETT
Η Cate Blanchett έχει παίξει ρόλους με τεράστια γκάμα, από την Elizabeth μέχρι το χαρακτήρα στο Lord of the Rings... Η ευαισθησία της εκτονώνεται και στην καθημερινότητά της καθώς δε δίστασε να ξοδέψει πολλά χρήματα προκειμένου να μετατρέψει το σπίτι της στην Αυστραλία σε ένα χώρο που λειτουργεί μόνο με ηλιακή ενέργεια. Το ίδιο επιχειρεί να κάνει και στο Sydney Theatre Company προκειμένου να το μετατρέψει στον πρώτο πολιτιστικό χώρο που λειτουργεί με οικολογική συνείδηση. Η επένδυση με φωτοβολταϊκά πάνελ καθώς και ένα σύστημα που ανακυκλώνει τη χρήση του νερού, δίχως να το σπαταλάει ασύστολα, είναι δύο παράγοντες που έχουν κάνει το θέατρο έναν χώρο οικολογικό και εντελώς φιλικό προς το περιβάλλον.

GEORGE CLOONEY
Ο George Clooney εδώ και χρόνια απασχολεί τα tabloids όχι μόνο με τις ταινίες και την ερωτική του ζωή αλλά και με τις ανησυχίες του σε πολιτική και περιβάλλον. Έχοντας υψώσει μια από τις πιο δυνατές φωνές υπέρ της ειρήνης στο Νταρφούρ, κινείται καθημερινά με ηλεκτρικό αυτοκίνητο Tango, ενώ συμμετέχει συχνά σε διαφημίσεις που αφορούν στο περιβάλλον και στην οικολογία. Έχει επίσης ηγηθεί της καμπάνιας OilChange, προκειμένου να δώσει τέλος στην εξάρτηση της Αμερικής από το ξένο πετρέλαιο. Οι προσπάθειές του συνοδεύονται πάντα από λόγο οξυδερκή, από μια βαθιά πολιτικοποιημένη σκέψη και από μια ευαισθησία που σπανίζει στους ψυχρούς κύκλους του Χόλιγουντ.

CAMERON DIAZ
Όπως και ο Leonardo Di Caprio, έτσι και η Cameron Diaz είναι από τους πρώτους στο Χόλιγουντ που μίλησαν ανοιχτά για θέματα που αφορούν στην οικολογία. Πριν μερικά χρόνια ετοίμασε και παρουσίασε σε συνεργασία με το MTV την οικολογική εκπομπή Trippin', όπου σε κάθε επεισόδιο ταξίδευε σε μέρη όπως η Παταγονία και το Bhutan για να ασχοληθεί με τα είδη υπό εξαφάνιση, την κατανάλωση ενέργειας και το περιβάλλον. Πρόσφατα πήρε την πρωτοβουλία να γυρίσει ένα ντοκιμαντέρ σχετικά με τις κλιματολογικές συνθήκες, τις τοξίνες και τη γενικότερη υγεία των ανθρώπων ενώ ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει ένα Green Book με συμβουλές και λύσεις που αφορούν σε οικολογικά ζητήματα. Κυκλοφορεί επίσης αποκλειστικά με υβριδικό αυτοκίνητο και συμμετείχε στο περυσινό Live Earth.

LEONARDO DI CAPRIO
Ένας αστέρας του Χόλιγουντ που θεωρείται ότι είναι από τους βασικότερους εκπροσώπους της «πράσινης» κίνησης. Το πολυτελές του σπίτι στο κέντρο της Νέας Υόρκης είναι πλήρως οικολογικό και εξοπλισμένο με υπερσύγχρονους μηχανισμούς που προστατεύουν απόλυτα το περιβάλλον. Οδηγεί υβριδικό αυτοκίνητο Toyota Prius και προτιμά να πετάει με εμπορικές πτήσεις και όχι ιδιωτικά αεροπλάνα. Αν πατήσετε στο site του θα βρείτε μια ιστοσελίδα αφιερωμένη στην προστασία του πλανήτη. Έχει εμφανιστεί με τον Al Gore για να μιλήσει σχετικά με την υπερθέρμανση του πλανήτη ενώ έχει κάνει την παραγωγή στο οικολογικό ντοκιμαντέρ The 11th Hour που μιλάει για τις συνέπειες της καθημερινότητάς μας στο περιβάλλον. Οι κινήσεις και οι πρωτοβουλίες του έχουν δώσει το καλό παράδειγμα σε πολλούς συναδέλφους του.

NATALIE PORTMAN
Η χορτοφαγία είναι μέρος της ζωής της Natalie Portman, η οποία ξέρει να σέβεται τα δικαιώματα των ζώων και γενικότερα τη φύση. Έχει ταξιδέψει στη Ρουάντα για να σώσει γορίλες και να διαδηλώσει κατά τη χρήση του δέρματος και της γούνας, γι' αυτό και ποτέ δεν εμφανίζεται με ρούχα τα οποία προσβάλλουν με κάποιο τρόπο το περιβάλλον προωθώντας με τον καλύτερο τρόπο την οικολογική μόδα. Το 2008 λάνσατε τη δική της σειρά με vegan παπούτσια ενώ πρόσφατα προστέθηκε στο βιογραφικό της και η συνεργασία με την εταιρεία Té Casan για τη δημιουργία μιας σειράς παπουτσιών τα οποία είναι χειροποίητα και δεν προέρχονται από δέρμα ζώων.

JULIA ROBERTS
Αφού γέννησε τα τρία παιδιά της, η Julia Roberts άρχισε να αντιλαμβάνεται τη σημασία της οικολογίας μέσα στην καθημερινότητά της. Έχοντας μπει για τα καλά στο ρόλο της ακτιβίστριας Erin Brockovich (ρόλος που την καθιέρωσε), επένδυσε 20 εκατομμύρια δολάρια για να ζήσει μέσα σε ένα μεγάλο οικολογικό σπίτι που εκμεταλλεύεται την ηλιακή ενέργεια ενώ μάχεται για τη χρήση βιοκαυσίμων στα σχολικά λεωφορεία καθώς θεωρεί υποχρέωσή της να παραδώσει στα παιδιά της έναν υγιή πλανήτη. Με κάθε της κίνηση καταβάλλει προσπάθειες για να μεγαλώσει την οικογένειά της μέσα σε ένα χώρο που δεν καταναλώνει πολύ ενέργεια και σέβεται το περιβάλλον.

MILEY CYRUS
Έχει ονομαστεί από μόνη της πριγκίπισσα της οικολογίας και δεν έχει άδικο μιας μου, από τη στιγμή που πήρε το δίπλωμά της, αποφάσισε συνειδητά να κάνει επιλογές που σέβονται τη φύση. Αντί να οδηγήσει την Porsche της μαμάς της διάλεξε για τις μετακινήσεις της ένα μαύρο υβριδικό Prius. «Με ενδιαφέρει πολύ το περιβάλλον, πάντα ενθάρρυνα τους φίλους μου να ασχοληθούν πιο ενεργά μιας και υπάρχουν πολλοί τρόποι για να έχεις ενεργή συμμετοχή και να κάνεις τη διαφορά». Πρόσφατα μάλιστα εθεάθη να φοράει οικολογικά κοσμήματα ενώ κυκλοφόρησε ένα eco-friendly τραγούδι με τίτλο Wake Up America, το οποίο εγείρει ερωτήματα πάνω σε θέματα που αφορούν στο περιβάλλον.

Διαβάστε ακόμη:

24 εύκολες συμβουλές οικολογίας που έχεις ξεχάσει!