Πώς ο ηλεκτρονικός σας υπολογιστής μπορεί να σώσει το περιβάλλον (και την τσέπη σας)

Πώς ο ηλεκτρονικός σας υπολογιστής μπορεί να σώσει το περιβάλλον (και την τσέπη σας)

Χρησιμοποιώντας τον έξυπνα... έχετε πολλαπλά οφέλη!

Μπορεί ο ηλεκτρονικός σας υπολογιστής να σώσει το περιβάλλον; Η απάντηση είναι ναι. Μπορεί και αυτός να βάλει ένα λιθαράκι σε αυτή την προσπάθεια, εάν φυσικά χρησιμοποιείται έξυπνα.

Πάμε να δούμε πώς:


1. Κάνετε τις αγορές σας online: Σκεφτείτε ότι με αυτόν τον τρόπο θα εξοικονομήσετε χρόνο αλλά και χρήμα, μιας και δε θα έχετε έξοδα για βενζίνη και μεταφορές. Ακόμη, με την ολοένα και λιγότερη χρήση του αυτοκινήτου σας θα δώσετε την ευκαιρία στο περιβάλλον να... ανασάνει! Επιπλέον θα σας έρχονται όλα σπίτι, χωρίς εσείς να κουράζεστε. Σκέφτεστε κάτι καλύτερο; Εκτός από ρούχα, παπούτσια, συσκευές, μπορείτε πλέον να κάνετε online και τα καθημερινά σας ψώνια του supermarket.


2. Δαπανάτε λιγότερη ενέργεια: Ψάξτε τις ρυθμίσεις του υπολογιστή σας και κλικάρετε την επιλογή για ελαχιστοποίηση της κατανάλωσης ενέργειας. Με αυτόν τον τρόπο θα δαπανάτε λιγότερη ενέργεια. Σβήστε την τηλεόραση και το ηχοσύστημά σας και διασκεδάστε χρησιμοποιώντας το pc σας (δείτε ταινίες, ακούστε μουσική, παίξτε παιχνίδια, σερφάρετε στο διαδίκτυο)


3. Ναι στα «φλασάκια»: Δεν υπάρχει κανένας λόγος να αγοράζετε και να γράφετε CD και DVD, τη στιγμή που υπάρχουν τα φλασάκια. Μεταφέρετε και αποθηκεύστε εκεί τα αρχεία σας, χρησιμοποιώντας τον υπολογιστή σας. Σκεφτείτε έξυπνα και προπάντων οικολογικά. Πείτε όχι στην υπερκατανάλωση CD, τα οποία και ανακυκλώνονται δύσκολα!

Διαβάστε ακόμα

Οικολογική οδήγηση: Πώς θα γλιτώσετε χρήματα από τη βενζίνη και θα σώσετε το περιβάλλον

Eco-love: Κάντε την κουζίνα σας πιο... πράσινη και οικονομική!