Δέσποινα Καμπούρη: Η απάτη στο Instagram και το κόλπο που χρησιμοποιούν οι hackers

Δέσποινα Καμπούρη: Η απάτη στο Instagram και το κόλπο που χρησιμοποιούν οι hackers

 Δούκισσα Νομικού και Χριστίνα Μπόμπα παραλίγο να πέσουν στην ίδια παγίδα.

Μια μεγάλη περιπέτεια που τελικά είχε αίσια κατάληξη πέρασε τις τελευταίες μέρες η Δέσποινα Καμπούρη. Όλα ξεκίνησαν την Κυριακή, όταν η ίδια συνειδητοποίησε ότι κάποιοι είχαν εισβάλει στο Instagram account της, είχαν αλλάξει το username και τον κωδικό πρόσβασης και δημοσίευαν φωτογραφίες και βίντεο με προσβλητικό περιεχόμενο.


https://www.instagram.com/p/BgMmEjTgArN/

Το μήνυμα της Δέσποινας Καμπούρη από τον λογαριασμό που δημιούργησε εκ νέου, όσο δεν είχε πρόσβαση στο παλιό της account.

Τελικά, τη Δευτέρα, και αφού επισκέφθηκε την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η Δέσποινα Καμπούρη απέκτησε και πάλι πρόσβαση στον λογαριασμό της - αν και οι hackers είχαν προλάβει να σβήσουν όλες τις φωτογραφίες που η ίδια είχε ανεβάσει εδώ και έξι περίπου χρόνια.


https://www.instagram.com/p/BgPdV9Gns5m/

Κάτι παρόμοιο συνέβη όμως τις τελευταίες ώρες και με τη Δούκισσα Νομικού αλλά και με τη Χριστίνα Μπόμπα. Και οι δύο ανέβασαν στα accounts τους Instagram stories εξηγώντας πως επιτήδειοι προσπάθησαν να αποκτήσουν τους κωδικούς τους στέλνοντας ψεύτικα emails, που υποτίθεται πως είχαν αποσταλεί από το ίδιο το Instagram (phishing emails), καλώντας τες να επιβεβαιώσουν τα στοιχεία τους.

doukissa stories

Τα stories της Δούκισσας Νομικού

mpompa story

Το story της Χριστίνας Μπόμπα

Τι μπορείς να κάνεις κι εσύ για να προστατευθείς από τέτοιου είδους απόπειρες; Μην απαντάς ή πατάς ποτέ ενεργά links σε emails με ύποπτη ταυτότητα. Αν ξαφνικά κάποιο μήνυμα σου ζητά να κάνεις ενημέρωση του λογαριασμού ή των στοιχείων σου, προτίμησε να ανοίξεις κατευθείαν τη σχετική ιστοσελίδα ή εφαρμογή και όχι να οδηγηθείς εκεί μέσα από συνδέσμους που περιέχονται στο email.

Δες ακόμα: Δείξε μου τα social media accounts σου να σου πω ποια είσαι