Ετοιμάζεσαι να φτιάξεις προφίλ στο Instagram; Αυτή την αλλαγή θα αντιμετωπίσεις

Πατούλια Κατερίνα
Ετοιμάζεσαι να φτιάξεις προφίλ στο Instagram; Αυτή την αλλαγή θα αντιμετωπίσεις

Η αλλαγή ξεκίνησε στην αρχή του Δεκέμβρη

Πριν από μερικούς μήνες, έπεσε ένα πρόστιμο πραγματική καμπάνα στο YouTube (πρόστιμο 170 εκατομμυρίων δολαρίων για την ακρίβεια) για την συλλογή δεδομένων από χρήστες κάτω των 13 ετών.

Στις 4 Δεκέμβρη, το Instagram άλλαξε την πολιτική του για πρώτη φορά από το ξεκίνημά του και πλέον για να κάνεις την εγγραφή σου στο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο θα πρέπει να δηλώσεις την ηλικία σου, να είσαι άνω τα 13 ετών.

Το Instagram λοιπόν μαζί με το user name και το email και τηλέφωνο θα σου ζητήσει για την εγγραφή σου την ακριβή ημερομηνία γέννησής σου. Όλα αυτά από το κινητό, γιατί από σταθερό PC, οι χρήστες είδαν πως το σύστημα του επέτρεπε την εγγραφή χωρίς δήλωση ηλικίας.



Το ίδιο το Instagram εξήγησε πως αυτός είναι ένας τρόπος για να κρατήσει ασφαλείς τους νέους χρήστες του και συγκεκριμένα τους πολύ νεαρούς.

Το άλλο ζήτημα που τίθεται είναι αν θα χρειαστεί να υποβάλλουν την ηλικία τους, οι περίπου 1 δισεκατομμύριο χρήστες του Instagram που μπήκαν στο δίκτυο πριν τις 4 Δεκέμβρη. Η απάντηση είναι πως προς το παρόν δεν θα χρειαστεί κάτι τέτοιο.