Η μητρότητα θα σε βοηθήσει να κάνεις καινούριες φιλίες!

Μαρίζα Μπαϊρακτάρη
Η μητρότητα θα σε βοηθήσει να κάνεις καινούριες φιλίες!

Καλημέρα και καλό μήνα!

Η μητρότητα είναι δύσκολη, σωστά; Σωστά! Αν τα παιδιά σου δεν τσακώνονται, δεν ακούγονται, δεν σε φωνάζουν τότε σίγουρα κάτι σκαρώνουν ή είναι επειδή έχουν κάνει κάτι που ξέρουν καλά ότι δεν θα πρέπει να έχουν κάνει!

Αυτό όμως που την κάνει ακόμη πιο δύσκολη είναι το να μη σε καταλαβαίνουν οι φίλοι σου που δεν έχουν παιδιά! Η πικρή αλήθεια είναι ότι κάποιοι φίλοι δεν θα μπορούν να χειριστούν τα νέα της εγκυμοσύνης σου. Αυτό είναι είτε επειδή παλεύουν με κάτι και οι ίδιοι, είτε επειδή δεν έχουν παιδιά, είτε επειδή δεν μπορούν να κάνουν παιδιά είτε επειδή υποσυνείδητα ζηλεύουν και δεν θέλουν να σε χάσουν.

Οι περισσότεροι δικοί μου φίλοι ευτυχώς χάρηκαν πολύ και είναι δίπλα μου και τα παιδιά μου έχουν πολλές "θείες" και "θείους". Υπάρχουν όμως και κάποιοι καλοί μας φίλοι που έτσι απλά απομακρύνθηκαν!

Ένα απ’ τα καλύτερα πράγματα που συμβαίνουν όταν κάνεις παιδιά είναι οι κοινές εμπειρίες που μοιράζεσαι με την κοινότητα των γονέων και πιο συγκεκριμένα αυτή των νέων μαμάδων! Κάποιες από τις πιο δύσκολες στιγμές θα φαίνονται περισσότερο απλές όταν τις εμπιστεύεσαι σε άλλες μητέρες. Κάποιες απ’ τις πιο σιχαμερές στιγμές, θα φαίνονται ξεκαρδιστικές όταν τις μοιραστείς με άλλες αμάδες που έχουν ακόμα πιο σιχαμερές ιστορίες να σου πουν.

Όταν γεννήθηκε ο πρώτος γιος μου, δεν είχα καμία καλή μου φίλη με παιδιά. Μόνο μια και αυτή έμενε πολύ μακριά! Η μητρότητα καλώς ή κακώς κοστίζει σε κάποιες φιλίες χαίρομαι όμως πολύ γιατί κατάφερα να γνωρίσω σιγά σιγά άλλες μαμάδες, που ήταν στο ίδιο στάδιο με εμένα και με καταλάβαιναν. Αυτή η φιλία με τις άλλες μαμάδες έχει καταστεί πολύ σημαντική για τη ζωή μου.

Με αυτές τις γυναίκες μπορώ να είμαι πάντα ο εαυτός μου, χωρίς να φοβάμαι αν θα με κατακρίνουν ή θα με σχολιάσουν. Αντιθέτως, αυτές οι φίλες θα με καταλάβουν και δύσκολα θα με παρεξηγήσουν. Αν μπορούσα να γυρίσω πίσω τον χρόνο θα έλεγα στον εαυτό μου πως η μητρότητα θα είναι μια τεράστια αλλαγή. Πολλοί κοντινοί μας άνθρωποι δεν θα την κατανοήσουν. Λίγοι θα καταφέρουν να μην αγχώνονται για πράγματα και ανθρώπους που δεν έχουν καμιά σημασία εν τέλει, και θα έφτιαχνα έναν κύκλο γύρω μου γεμάτο με ανθρώπους σημαντικούς!

Ένα μάθημα που μου έδωσε η έως τώρα θητεία μου στη μητρότητα είναι ότι όλοι χρειαζόμαστε τουλάχιστον έναν κοντινό φίλο. Είναι δύσκολο να ξέρεις τι ακριβώς περνάει η κάθε μία, αλλά αν φερόμαστε με καλοσύνη, κατανόηση και αλληλοστηρίζουμε η μία την άλλη, όλα θα πάνε καλά!

Στη φωτογραφία ποζάρω με την καλύτερή μου φίλη Σοφία!

Περιμένω τα μηνύματα σου εδώ.

Mariza Bairaktari