Kλασική και πεντανόστιμη Μπουγάτσα

#tsoulotip: Για να μη ξεραθούν τα φύλλα κρούστας καλό θα ήταν να τα σκεπάσουμε με μια νωπή πετσέτα για όση ώρα φτιάχνουμε τις μπουγάτσες.

ΥΛΙΚΑ

1 αυγό σε θερμοκρασία δωματίου

1 κρόκο σε θερμοκρασία δωματίου

50γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

360ml. γάλα

40γρ. σιμιγδάλι ψιλό

120γρ. βούτυρο, παγωμένο και κομμένο σε κυβάκια και έξτρα 120γρ. λιωμένο για το άλειμμα

2κ.σ. χυμό λεμονιού

Ξύσμα από 1 λεμόνι

1/2κ.γ. βανίλια εκχύλισμα

4-6 φύλλα κρούστας

Για το σερβίρισμα:

Άχνη ζάχαρη

Κανέλα τριμμένη

Διαβάστε την εκτέλεση στο giorgostsoulis.com

COMMENTS

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ