Μπισκότα σοκολάτας με θαλασσινό αλάτι

Μπισκότα σοκολάτας με θαλασσινό αλάτι

Δοκιμάστε αυτήν τη γρήγορη και ιδιαίτερη συνταγή για μπισκότα με σοκολάτα και αλάτι.

Υλικά
1/4 κούπας αλεύρι για κάθε χρήση
1/4 κουταλάκι του γλυκού baking powder
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 και 1/2 φλιτζάνια δάκρυα σοκολάτας περιεκτικότητας σε κακάο 60%
1/3 φλιτζανιού δάκρυα σοκολάτας περιεκτικότητας σε κακάο 60%
2 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο
2 αυγά
1/2 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
2 κουταλιές της σούπας χοντρό θαλασσινό αλάτι

Εκτέλεση
1. Σε ένα πυρίμαχο μπολ πάνω από ένα μπεν μαρί, λιώστε τα 1 και 1/2 φλιτζάνια σοκολάτας και το βούτυρο μέχρι να μαλακώσουν. Σβήστε τη φωτιά και αφήστε τη σοκολάτα να καθίσει πάνω από ζεστό νερό.
2. Συνδυάστε το αλεύρι, το baking powder και το αλάτι και ανακατέψτε για να ενωθούν τα υλικά.
3. Σε ένα άλλο μπολ ανακατέψτε τη ζάχαρη και τα αυγά καλά με ένα σύρμα και προσθέστε σιγά σιγά το ζεστό μείγμα σοκολάτας. Ανακατέψτε να συνδυάσουν.
4. Προσθέστε το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατέψτε.
5. Προσθέστε και ανακατέψτε το μείγμα του αλευριού.
6. Αφήστε να κρυώσει για λίγα λεπτά και προσθέστε και το υπόλοιπο 1/3 φλιτζανιού δάκρυα σοκολάτας.
7. Αφήστε να κρυώσει και να «ξεκουραστεί» το μείγμα για άλλα 10 λεπτά και μετά με ένα scoop ή ένα κουτάλι φτιάξτε μπισκότα, πασπαλίστε τα με χοντρό αλάτι (περίπου μια πρέζα για το καθένα) και ψήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 8 λεπτά (μέχρι να σπάσουν ελαφρώς από πάνω).
8. Αφαιρέστε από το φούρνο, αφήστε τα να κρυώσουν και απολαύστε. Πρέπει να σας βγουν μαλακά και λίγο κολλώδη στο κέντρο.