Γλυκό: cobbler με βερίκοκα

Γλυκό: cobbler με βερίκοκα

Δοκιμάστε να φτιάξετε αυτήν την υπέροχη πίτα φρούτων με βερίκοκα εύκολα και γρήγορα.

Υλικά
2 κονσέρβες κομπόστα βερίκοκων κομμένα στη μέση (περίπου 800 γραμμάρια)
1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένη φλούδα πορτοκαλιού
1 φλιτζάνι κοσκινισμένο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1/3 του φλιτζανιού κοσκινισμένο απλό αλεύρι
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
100 γραμμάρια ανάλατο βούτυρο, κομμένο σε κύβους
1 ελαφρά χτυπημένο αυγό
1/3 του φλιτζανιού γάλα

Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και βουτυρώστε καλά ένα πυρίμαχο σκεύος.
2. Ανακατέψτε τα βερίκοκα με τη φλούδα πορτοκαλιού και στρώστε τα στο βουτυρωμένο σκεύος.
3. Ανακατέψτε τα δύο είδη αλευριού και τη ζάχαρη σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέστε το βούτυρο και με τα δάχτυλά σας δουλέψτε το μείγμα (θα μοιάζει με ψίχουλα όταν είναι έτοιμο).
4. Σε ένα μπολ ανακατέψτε αυγό και γάλα. Κάντε μια τρύπα στο μέσο του προηγούμενου μείγματος με το αλεύρι και το βούτυρο και χύστε εκεί το μείγμα των αυγών.
5. Ανακατέψτε μέχρι να έχετε μια ζύμη και με ένα κουτάλι χύστε τη πάω από τα βερίκοκα μέχρι να τα καλύψετε εντελώς.
6. Ψήστε για 35 λεπτά μέχρι να ροδίσει και να ψηθεί καλά και σερβίρετε αμέσως ιδανικά με μια μπάλα παγωτό στο πλάι.