Γλυκό: ιδιαίτερα «τρουφάκια» λευκής σοκολάτας

Γλυκό: ιδιαίτερα «τρουφάκια» λευκής σοκολάτας

Ένα εύκολο γλύκισμα, ιδανικό για να συνοδέψετε τον καφέ σας.

Υλικά
500 γραμμάρια λευκή σοκολάτα
180 γραμμάριο ανάλατο βούτυρο
2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
2 κουταλιές της σούπας ασημένια εδώδιμα διαμαντάκια ζάχαρης

Εκτέλεση
1. Σπάστε τη σοκολάτα σε κομμάτια και το βούτυρο σε κύβους.
2. Στρώστε χαρτί ψησίματος σε ένα ταψί 8 x 2 εκατ.
3. Τοποθετήστε τη σοκολάτα και το βούτυρο σε μια κατσαρόλα με 2 κουταλιές της σούπας ζεστό νερό.
4. Μαγειρέψτε ανακατεύοντας συνεχώς σε χαμηλή φωτιά έως ότου η σοκολάτα και το βούτυρο έχουν λιώσει και έχουν αναμειχθεί ομοιογενώς με το αποτέλεσμα να είναι ένα λείο μείγμα.
5. Κατεβάστε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέστε το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατέψτε.
6. Χύστε το μείγμα στο ταψί και πασπαλίστε με τα ασημένια εδώδιμα διαμαντάκια ζάχαρης.
7. Βάλτε το ταψάκι στο ψυγείο για 3 ώρες, ξεφορμάρετε και κόψτε σε τετραγωνάκια.

Διαβάστε επίσης:

Γλυκό: λαχταριστά τρουφάκια με καφέ

Γλυκό: τρουφάκια σοκολάτας