Πορτοκάλια με μέλι και φουντούκια

Πορτοκάλια με μέλι και φουντούκια

Ένα πολύ εύκολο και υγιεινό γλυκό, άκρως φθινοπωρινό και πολύ μυρωδάτο.

Υλικά
45 γραμμάρια (1/4 του φλιτζανιού) τεμαχισμένα φουντούκια
3 πορτοκάλια ξεφλουδισμένα, χωρίς την λευκή ψίχα και κομμένα σε στρογγυλές φέτες του ενός εκατοστού
80 ml (1/3 του φλιτζάνι) μέλι
Παγωτό βανίλια χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά

Εκτέλεση
1. Ζεστάνετε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και καβουρδίστε τα φουντούκια για περίπου 3 λεπτά μέχρι να ψηθούν ελαφρά. Αφήστε τα σε ένα μπολ στο πλάι.
2. Τοποθετήστε τις φέτες πορτοκαλιού και το μέλι στο τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και μαγειρέψτε για 2 λεπτά μέχρι το μέλι να αρχίσει να σιγοβράζει, αναποδογυρίζοντας τα πορτοκάλια στο ενδιάμεσο (αν σας αρέσει προσθέστε και λίγο κανέλα).
3. Μοιράστε τα ψημένα πορτοκάλια σε μπολ σερβιρίσματος και περιχύστε τα με το σιρόπι μελιού που έχει μείνει στο τηγάνι. Πασπαλίστε τα με τα καβουρδισμένα φουντούκια και σερβίρετε με μια μπάλα παγωτό.

Διαβάστε επίσης:

Γλυκό: κέικ πορτοκαλιού με γλάσο πορτοκαλιού

Πορτοκάλια σιροπιαστά με 4 υλικά σε 4 βήματα

Γλυκό: απολαυστικό παγωτό πορτοκάλι