Cobbler με βερίκοκα

Cobbler με βερίκοκα

Ένα υπέροχο γλύκισμα με κονσέρβα βερίκοκο.

 

Βερίκοκα κονσέρβα και ζύμη σε έναν μυρωδάτο ανοιξιάτικο συνδυασμό.

Υλικά
2 κονσέρβες των 400 γραμμαρίων βερίκοκο κομμένα στη μέση σε φυσικό χυμό
1 κουταλάκι του γλυκού λεπτοτριμμένη φλούδα πορτοκαλιού
1 φλιτζάνι κοσκινισμένο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1/3 του φλιτζανιού κοσκινισμένο απλό αλεύρι
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
100 γραμμάρια ανάλατο βούτυρο κομμένο σε κύβους
1 ελαφρά χτυπημένο αυγό
1/3 του φλιτζανιού γάλα

Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και βουτυρώστε ελαφρά ένα πυρίμαχο σκεύος χωρητικότητας περίπου 4 φλιτζανιών.
2. Ανακατέψτε τα βερίκοκα στραγγισμένα με το ξύσμα πορτοκαλιού και με ένα κουτάλι μοιράστε τα στον πάτο του βουτυρωμένου σκεύους.
3. Συνδυάστε τα αλεύρια και τη ζάχαρη σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέστε το βούτυρο και με τα δάχτυλά σας δουλέψτε το μείγμα μέχρι να έχετε κάτι σαν τριμμένη βουτυρωμένη φρυγανιά.
4. Σε ένα μπολ ανακατέψτε το αυγό και το γάλα. Κάντε μια τρύπα στη μέση του μείγματος των αλευριών και ρίξτε εκεί το μείγμα του γάλακτος με το αυγό.
5. Δουλέψτε το μείγμα καλά μέχρι να έχετε μια ομοιογενή ζύμη και με ένα κουτάλι στρώστε τη πάνω από τα βερίκοκα καλύπτοντάς τα τελείως.
6. Ψήστε για 35 λεπτά μέχρι να ροδίσει το γλυκό σας και σερβίρετε αμέσως.

Διαβάστε επίσης:

Εύκολο crumble με φρούτα και λίγες θερμίδες

Γλυκό: charlotte με μήλα και βερίκοκα

Γλυκό: cobbler με βύσσινα