Πρωτότυπη τάρτα με φουντούκια μακαντάμια

Πρωτότυπη τάρτα με φουντούκια μακαντάμια

Μια ιδιαίτερη συνταγή με τη γεύση του maple syrup και των macadamia nuts να κυριαρχεί.

 

Μακαντάμια φουντούκια τυλίγονται με κρέμα αρωματισμένη με σιρόπι σφενδάμου πάνω σε τραγανή βάση τάρτας.

Υλικά
1 και 1/2 φλιτζάνι απλό αλεύρι
1/4 του φλιτζανιού ψιλή ζάχαρη
125 γραμμάρια βούτυρο, κομμένο σε κύβους
1 αυγό, ελαφρώς χτυπημένο
200 γραμμάρια ανάλατο φουντούκια μακαντάμια

Για τη γέμιση
2/3 του φλιτζανιού καστανή ζάχαρη
1/4 του φλιτζανιού σιρόπι σφενδάμου (maple syrup)
50 γραμμάρια βούτυρο, λιωμένο
1/4 φλιτζανιού κρέμα γάλακτος με 35% περιεκτικότητα σε λιπαρά
3 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
1 και 1/2 κουταλιά της σούπας κορνφλάουρ
1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα φλούδας πορτοκαλιού

Εκτέλεση
1. Βάλτε το αλεύρι, τη ζάχαρη και το βούτυρο στον επεξεργαστή τροφίμων και δουλέψτε τα, μέχρι το μείγμα σας να μοιάζει με ψίχουλα. Προσθέστε το αυγό και συνεχίστε το ανακάτεμα. Απλώστε τη ζύμη σας σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώστε τη μέχρι να μαλακώσει. Σχηματίστε ένα δίσκο, τυλίξτε τoν με διάφανη μεμβράνη και βάλτε τον στο ψυγείο για 30 λεπτά.
2. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτυρώστε μια φόρμα τάρτας βάθους 3 εκατοσ. και διαστάσεων 34 x 10 εκατοσ. Ανάμεσα σε δύο φύλλα αντικολλητικού χαρτιού απλώστε τη ζύμη σας μέχρι να φτάσει σε πάχος τα 5 χιλιοστά. Στρώστε τη στη βάση και τα πλαϊνά της φόρμας σας και κόψτε την περίσσεια. Καλύψτε με διάφανη μεμβράνη και βάλτε τη φόρμα στο ψυγείο για άλλα 10 λεπτά.
3. Βάλτε τη φόρμα σας σε ένα ταψί. Σκεπάστε τη ζύμη με αντικολλητικό χαρτί και γεμίστε τη με ρύζι ή βαράκια ψησίματος. Ψήστε για 10 λεπτά και αφαιρέστε το χαρτί και το ρύζι ή τα βαράκια. Ψήστε για άλλα 5 λεπτά μέχρι να ροδίσει και αφήστε την να κρυώσει. Μειώστε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 160 βαθμούς.
4. Για τη γέμιση, συνδυάστε τη ζάχαρη, το maple syrup, το βούτυρο, την κρέμα γάλακτος, τα αυγά, το κορνφλάουρ και το ξύσμα πορτοκαλιού σε ένα μπολ. Χτυπήστε καλά μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα.
5. Στρώστε τα φουντούκια μακαντάμια πάνω στη βάση της τάρτας σας, χύστε από πάω τη γέμιση και ψήστε για 40 λεπτά μέχρι να στέκεται η γέμιση. Αφαιρέστε την τάρτα σας από το φούρνο και αφήστε την να κρυώσει για 10 λεπτά. Ξεφορμάρετε και σερβίρετε.

Διαβάστε επίσης:

Τάρτα πεπονιού με κρέμα πορτοκαλιού

Εύκολη τάρτα με δαμάσκηνα

Τάρτες με μέλι και ξηρούς καρπούς