Ζαχαρωμένες φέτες ψωμιού με φράουλες και βατόμουρα

Ζαχαρωμένες φέτες ψωμιού με φράουλες και βατόμουρα

Μια εύκολη συνταγή για ένα γλύκισμα ιδανικό για το πρωινό σας.

Γαλλική μπαγκέτα ζαχαρώνεται, φρυγανίζεται και συνοδεύεται με φρέσκο τυρί
μασκαρπόνε, φράουλες και βατόμουρα.

Υλικά
250 γραμμάρια φράουλες, πλυμένες, καθαρισμένες και κομμένες στη μέση
125 γραμμάρια βατόμουρα
1 κουταλιά της σούπας ζεστό νερό
80 γραμμάρια (1/3 του φλιτζανιού) ψιλή ζάχαρη
1 γαλλική μπαγκέτα
25 γραμμάρια βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
125 γραμμάρια τυρί μασκαρπόνε

Εκτέλεση
1. Ανακατέψτε τις φράουλες και τα βατόμουρα σε ένα μπολ μετρίου μεγέθους. Περιχύστε με το νερό και 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη. Ανακατέψτε απαλά.
2. Βάλτε την υπόλοιπη ζάχαρη σε ένα μεγάλο πιάτο. Κόψτε τέσσερις, 2 εκατοστών πάχους, διαγώνιες φέτες από την μπαγκέτα. Απλώστε στη μία πλευρά κάθε φέτας ψωμιού βούτυρο, στη συνέχεια πιέστε τη βουτυρωμένη πλευρά στη ζάχαρη. Επαναλάβετε με το βούτυρο και τη ζάχαρη και με την άλλη πλευρά των φετών ψωμιού.
3. Ζεστάνετε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Προσθέστε τις φέτες του ψωμιού και μαγειρέψτε κάθε πλευρά για 1 λεπτό.
4. Για να σερβίρετε, τοποθετήστε μια φέτα ψωμιού σε ένα πιάτο και περιχύστε με κουταλιές από το μείγμα των φρούτων σας και μια κουταλιά μασκαρπόνε.