Φραουλένιο όνειρο: Η πιο εύκολη και νόστιμη τάρτα με φράουλες!

Το αποτέλεσμα της φωτογραφίας βγαίνει σε 6 κινήσεις, από τα χεράκια σας.

Όχι παιδιά, δεν σας κάνουμε πλάκα. Μπορεί η φωτογραφία να φαίνεται σαν στυλιζαρισμένη λήψη γκουρμέ περιοδικού γεύσης, αυτό ακριβώς όμως θα δημιουργήσετε εσείς, μόνοι σας, εύκολα και απλά, αν ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα. Και αν μείνει ψίχουλο, γράψτε μας.

Υλικά
βούτυρο για το ταψί
1 φύλλο έτοιμης ζύμης για τάρτες, αποψυγμένο
1 1/2 κούπα φράουλες, κομμένες
1/2κ.γ. και άλλη 1 κ.γ. κρυσταλλική ζάχαρη
1 κούπα κρέμα γάλακτος χτυπημένη
1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
άχνη ζάχαρη για το σερβίρισμα

Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180C.
2. Απλώστε τη ζύμη στο ταψί, αφού το έχετε αλείψει με βούτυρο.
3. Απλώστε πάνω στη ζύμη τις φράουλες με προσοχή, αφήνοντας περιθώριο στις άκρες. Πασπαλίστε με 1/2κ.γ. κρυσταλλική ζάχαρη.
4. Ψήστε τη τάρτα για 15 με 20 λεπτά ή μέχρι το φύλλο να γίνει χρυσοκαφέ και οι χυμοί από τις φράουλες να αφρίσουν.
5. Όσο ψήνεται η τάρτα, ρίξτε στο μίξερ τη χτυπημένη κρέμα γάλακτος και 1κ.σ. κρυσταλλική ζάχαρη. Χτυπήστε το μείγμα μέχρι να δέσει και να σχηματίσει μικρές κορυφές.
6. Βγάλτε τη τάρτα από το φούρνο και πασπαλίστε την με άχνη ζάχαρη όσο είναι ακόμα καυτή. Κόψτε την και σερβίρετέ την με μια μεγάλη κουταλιά από τη σπιτική σαντιγί που φτιάξατε.

COMMENTS

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ