Καλωσορίστε τη νέα χρονιά... πίνοντας! Τα πιο γιορτινά cocktails για το φετινό ρεβεγιόν

Ερμιόνη Σαρρή
Καλωσορίστε τη νέα χρονιά... πίνοντας! Τα πιο γιορτινά cocktails για το φετινό ρεβεγιόν

Φτιάξτε τα σε χρόνο... dt χωρίς καν να μπείτε πίσω από την μπάρα

Ποτό, φαγητό και ξενύχτι. Οι τρεις λέξεις που ξεστομίζουν όλοι από τις 24 Δεκεμβρίου ως και τις 6 Ιανουαρίου. Ειδικά αν έχεις και μερικές μέρες άδειας, δε γλιτώνεις ούτε μία στιγμή. Δεν είναι απαραίτητο να βγείτε έξω και να πάρετε σβάρνα όλα τα νυχτερινά μαγαζιά, αφού η καλή παρέα δείχνει την αξία της και στα λίγα τετραγωνικά ενός σαλονιού. Και εδώ θα μείνουμε. Αν έχετε αποφασίσει, ότι τη φετινή Πρωτοχρονιά θα μεταμορφώσετε το σπίτι σας στον απόλυτο προορισμό της βραδιάς για φίλους και συγγενείς, σίγουρα θα πρέπει να φροντίσετε να τους... δροσίσετε με κάποιο τρόπο. Σίγουρα το νερό αποτελεί τον ιδανικότερο, αλλά όσο να είναι λίγο αλκοόλ (και ένα δύο κοκτέιλ) απαιτείται για το καλωσόρισμα της νέας χρόνιας. Να πάνε τα φαρμάκια κάτω, ας πούμε.

Και τώρα θα μας πείτε, ότι δεν έχετε κάνει ποτέ barwoman (ή barman). Ε, δεν πειράζει. Υπάρχουν πολύ εύκολες συνταγές που μπορείτε να ετοιμάσετε για τους καλεσμένους σας και να τους αφήσετε με το στόμα... ανοιχτό. Μπορεί να μη ζήσατε τα φοιτητικά σας χρόνια πίσω από μία μπάρα, αλλά σίγουρα θα τους κάνετε να το πιστεύουν.

Μοχίτο με ρόδι:

Θα χρειαστείτε: ½ φλιτζ. λευκό ρούμι, 2 κ.σ χυμό lime, 1 φλιτζ. χυμό ροδιού, ½ φλιτζ. σιρόπι ζάχαρης, δυόσμο, πάγο

Εκτέλεση: Ρίχνετε μέσα σε ένα σέικερ το χυμό ροδιού, του lime, το σιρόπι ζάχαρης και το ρούμι. Τα ανακατεύετε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Όταν το μείγμα είναι ένα έτοιμο, το μοιράζετε μέσα στα ποτήρια. Αν έχετε γουδί, βάζετε τους σπόρους ροδιού και δυόσμου και τους πιέζετε ελαφριά. Ύστερα, τα ρίχνετε μέσα στο μείγμα των ποτηριών και τα ανακατεύετε και πάλι. Μπορείτε να ρίξετε και μερικούς σπόρους ροδιού από πάνω για να το κάνετε ακόμα πιο εντυπωσιακό.

Σαμπάνια με ρόδι

Θα χρειαστείτε:4 κούπες τριμμένος πάγος, 2 κούπες χυμός ροδιού, 1/2 κούπα ginger ale, 1/4 κούπας brandy, 1 μπουκάλι σαμπάνια ή αφρώδης οίνος, σπόρια ροδιού

Εκτέλεση:Ρίχνετε τα πρώτα 5 υλικά σε μια μεγάλη κανάτα και τα ανακατεύετε με μια κουτάλα. Μοιράστε από περίπου 1 κούπα του μείγματος σε 8 ποτήρια και γαρνίρετε με τα ροδοκόκκινα σπόρια.

σαμπανια

Amaretto Cranberry

Θα χρειαστείτε: 2 φλιτζάνια χυμό cranberry, 1 φλιτζάνι βότκα, 1/2 φλιτζάνι amaretto, 3 κ.σ φρέσκο χυμό πορτοκαλιού , τριμμένο πάγο

Εκτέλεση: Ρίχνετε μέσα στο σέικερ το amaretto, το χυμό cranberry, πορτοκαλιού και τα χτυπάτε πολύ καλά. Ύστερα, προσθέτετε τον πάγο και τη βότκα και τα ανακινείτε και πάλι. Μόλις το μείγμα είναι έτοιμο, μπορείτε να το σερβίρετε στους καλεσμένους σας.

Και επειδή η διακόσμηση παίζει πολύ σημαντικό ρόλο, ειδικά κάτι μέρες σαν και αυτές, δείτε στην παραπάνω gallery μερικές ιδέες που βρήκαμε για εσάς και ξεκινήστε τις προετοιμασίες. Τι άλλο να πούμε.... Aς πιούμε.

Αααα και προσοχή στο hangover! Δεν λέει η πρώτη μέρα του χρόνου να σας βρει στο... κρεβάτι με πονοκέφαλο.