Grimbergen Blanche: Μια αγάπη για το καλοκαίρι!

Grimbergen Blanche: Μια αγάπη για το καλοκαίρι!

Η ντελικάτη μπύρα, μοναστηριακής καταγωγής, έρχεται πλέον σε φιάλη! 

Με ημερομηνία γέννησης στον Μεσαίωνα, η μπύρα Grimbergen παράγεται κάτω από την αυστηρή επίβλεψη των μοναχών του ομώνυμου μοναστηριού στο Βέλγιο. Η παραγωγή της ξεκίνησε το 1128, σαν τρατάρισμα των μοναχών στους κουρασμένους ταξιδιώτες που έβρισκαν κατάλυμα στο μοναστήρι τους.

Το μοναστήρι Grimbergen καταστράφηκε για πρώτη φορά το 1142 και από τότε, χτίστηκε και γκρεμίστηκε άλλες τρεις! Έτσι, οι μοναχοί αποφάσισαν να υιοθετήσουν τον φοίνικα ως έμβλημά τους - σύμβολο της αναγέννησης του μοναστηριού τους- ο οποίος πρωταγωνιστεί στην κομψή ετικέτα της μπύρας τους.

Blanche new 6d93c

Η γεύση της μπύρας τους παραμένει αμετάβλητη επί σχεδόν 900 χρόνια και προσφέρεται σε 3 εκδοχές, από τις οποίες η Blanche, η πιο ντελικάτη και αρωματική έρχεται πλέον και σε φιάλη! Με ανοιχτό κίτρινο χρώμα και απαλό κρεμώδη αφρό, η Grimbergen Blanche συνδυάζει αρμονικά περγαμόντο, κίτρινα φρούτα και νότες βανίλιας ενώ αφήνει μια επίγευση ντελικάτης πικράδας στον ουρανίσκο, χάρη στον λυκίσκο.

Πίνεται παγωμένη, στους 6 βαθμούς, και συνδυάζεται εξαιρετικά με ελαφριά καλοκαιρινά πιάτα και, ιδανικά, με πιάτα θαλασσινών.