Άλτις Χανιά Κρήτης: Ένα Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο από εκλεκτούς παραγωγούς!

Άλτις Χανιά Κρήτης: Ένα Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο από εκλεκτούς παραγωγούς!

Το χρυσάφι της Κρήσσας Γης σε ένα μπουκάλι! 

Καινοτομώντας για μια ακόμη φορά, το Άλτις μάς γνωρίζει τους ανθρώπους που προσφέρουν την εκλεκτή σοδειά τους για να φτιαχτεί αυτό το Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης.

Άνθρωποι που αγαπούν τη γη, τη φροντίζουν και τη σέβονται όσο τίποτα. Χωράφια που περνάνε από γενιά σε γενιά και δίνουν καρπούς για ολόκληρη την Ελλάδα.


Στα Χανιά οι ελαιοπαραγωγοί ζουν στους ελαιώνες, μαθαίνουν από πολύ μικροί να «μιλάνε» στις ρίζες της ελιάς μα πάνω απ' όλα να τις «ακούνε». Είναι πάντα εκεί, βοηθώντας τη φύση να κάνει τη δουλειά της, όπως έκαναν οι γονείς τους αλλά και οι γονείς των γονιών τους και ξέρουν πότε ακριβώς ο καρπός είναι ώριμος για να προσφέρει τις αρετές του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου.
Η παράδοση αυτή, που περνά από τη μία γενιά στην άλλη, ενσωματώνει μεράκι, αγάπη και υπομονή και προϋποθέτει να ασχοληθεί κανείς προσεκτικά με όλα τα στάδια της παραγωγής, από τη λίπανση της ελιάς μέχρι την επεξεργασία στο ελαιουργείο και την τυποποίηση.


Οι ελαιοπαραγωγοί γνωρίζουν την ελιά, τις ιδιορρυθμίες της, τον τρόπο του κλαδέματος, τα μυστικά για σωστή ανάπτυξη αλλά και τους εχθρούς κάθε ποικιλίας, ώστε να εξασφαλίζουν ένα εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο από τις εκλεκτές σοδειές των Χανίων. Στόχος τους είναι η απόλυτη ποιότητα ελαιολάδου, με τη χαρακτηριστική γεύση και το άρωμα που απολαμβάνουμε όλοι εμείς μέχρι την τελευταία σταγόνα.


Περισσότερες πληροφορίες για κάποια από τα χωριά στα οποία παράγεται το ελαιόλαδο Άλτις Χανιά Κρήτης αλλά και για κάποιους από τους παραγωγούς ελαιολάδου θα βρείτε στο http://www.altis.com.gr